Wim en Diny Kramer zetten punt achter noodhulpreizen naar Sri Lanka

Wim en Dinie Kramer krijgen de taart van de week. Ze stoppen met hun werk voor Sri Lanka.

Wim en Dinie Kramer krijgen de taart van de week. Ze stoppen met hun werk voor Sri Lanka. Foto: Andre Weima

Diny en Wim Kramer hebben zich jarenlang ingezet voor Sri Lanka. Ook begin dit jaar reisde het echtpaar naar het derdewereldland voor het brengen van noodhulp. Omdat dit de laatste keer was, kregen ze deze week de taart van week, aangeboden door bakkerij Mulder.

„Sinds de tsunami in 2004 proberen wij al heel veel te doen voor de allerarmste mensen in Sri Lanka. Half maart zijn we weer teruggekomen van onze reis van 2023. En ja, schrikt niet: we hebben besloten dat dit onze laatste reis naar Sri Lanka is geweest.” Na 19 jaar heeft het echtpaar afscheid genomen van het land en van de mensen daar.

Emotionele laatste reis

„Er vloeiden zowel bij hen als bij ons heel wat tranen. Want we weten: de armoede en de problemen daar zijn nog lang niet verdwenen! Maar onze leeftijd en gezondheid laten het zo langzamerhand niet meer toe deze actie voort te zetten en de jaarlijkse reis, met alles wat er bij komt, nog te maken’, vertelt Diny over het emotionele afscheid.

Met de financiële steun van veel donateurs in Nederland probeerden Diny (76) en Wim (79) het leed in Sri Lanka te verlichten. „Ondanks het verdrietige afscheid, kijken we toch met voldoening en dankbaarheid terug op al die mooie jaren van actie voeren en hulp bieden. Voor ons gevoel hebben we voor veel mensen daar van betekenis kunnen zijn, dankzij alle goede gevers hier in in Nederland. We willen iedereen dan ook ontzettend bedanken voor alle hulp en steun door de jaren heen. Zonder u hadden wij daar niks kunnen doen.”

Laatste donaties

Geld dat nu nog binnen komt bij de familie voor hulp aan Sri Lanka wordt overgemaakt naar Nederlandse kennissen in het land. „Zij zullen er voor zorgen dat het geld dan toch terecht komt bij de mensen die het ècht nodig hebben.”