Willem Giethoorn werkte 44 jaar als melkboer in Hoogeveen, Nieuweroord en Noordscheschut: 'Ik kom uit een echte melkboerfamilie'

Willem Giethoorn uit Tiendeveen was als melkboer en later met zijn rijdende supermarkt een bekende verschijning in Hoogeveen, Noordscheschut en Nieuweroord. Maar liefst 44 jaar voorzag hij bewoners van levensmiddelen. Na zijn pensioen zit hij niet stil, want hij is actief voor dorpshuis De Cirkel, Hoogeveen Vervoert, Christelijk Mannenkoor Hollandscheveld, Halleluja en volleybalclub Cirkel.

Willem Giethoorn was 44 jaar melkboer in Hoogeveen, Noordscheschut en Nieuweroord.

Willem Giethoorn was 44 jaar melkboer in Hoogeveen, Noordscheschut en Nieuweroord. Foto André Weima

Willem Giethoorn werd geboren aan Het Haagje in Hoogeveen, maar verhuisde al op zijn derde naar Elim. „Daar ben ik naar de kleuterschool en de gereformeerde lagere school geweest,” vertelt hij. „Ik speelde vaak in het kleuterbosje, zoals dat genoemd werd. Officieel heet ik Willem, maar ik werd vaak Wim of Wimpie genoemd en dat vond ik niet zo leuk. Ik gaf dan geen antwoord meer als ze me zo noemden. Sindsdien is het Willem.” Op zijn tiende verhuisde het gezin naar Noordscheschut, omdat zijn vader daar melkboer kon worden. „Ik wilde graag schilder worden en bezocht de ambachtsschool aan de Kerkstraat. Ik kan me nog een leraar Sollie herinneren. We mochten nooit zeggen dat we gingen verven, maar schilderen. Hij zei altijd dat kleren worden geverfd.”

Schilder