Wielrenners denderen dwars over de markt in Hoogeveen; Drentse wielerronde viert jubileum

Van Gestel komt in Hoogeveen als winnaar van de Ronde van Drenthe over de streep. Foto: André Weima

De zestigste editie van de Ronde van Drenthe wordt komend weekend verreden. Een mijlpaal. Drie wedstrijden worden er dit jaar verreden. Door hogere kosten en meer wetgeving, minder dan voorgaande edities.

Het wielerpeloton zorgt komend weekend in heel Drenthe voor reuring. Met name bij de doorkomst in dorpen of stadscentra. Zo ook in Hoogeveen, waarbij de organisatie het voor elkaar wist te boksen dat de dames zaterdag de warenmarkt dwars oversteken.

De eerste wedstrijd in de reeks van drie is de Drentse Acht, vrijdag in Westerveld. Deze damesronde start weer aan de Brink in Dwingeloo om 12.30 uur.

Dames over de markt

Een dag later staan er opnieuw dames aan de start. Dan bij het gemeentehuis in Emmen. Aanvang 13.00 uur. Ruim 150 kilometer moeten ze wegtrappen, ook de beruchte keienstroken zitten weer in het parcours, net als de VAM-berg en dit keer ook de Muur van Emmen. De Miron Women’s WorldTour passeert zaterdag rond 16.00 uur voor de eerste keer het centrum van Hoogeveen. In overleg met de marktmeester en marktkooplui is daar uiteraard ruimte voor gemaakt. Via de Grote Kerkstraat en Raadhuisstraat zoeven ze voorbij. De verwachting is dat de winnaar rond 16.50 uur de finishlijn overgaat in de Beatrixstraat in Hoogeveen.

Albert Achterhes Profronde

Een dag later, op zondag, rijden de heren de Albert Achterhes Profronde. Waar de dames drie keer de VAM-berg moeten trotseren, krijgen de mannen deze puist zondag vier keer voor de kiezen en zij maken kennis met de Muur van Emmen. Deze profrenners scheuren op zondag ook door het centrum van Hoogeveen. Rond 13.45 uur worden zij voor de eerste keer in de binnenstad verwacht. Daarna rijden ze door via Hollandscheveld, Kerkenveld naar Zuidwolde en weer terug naar Hoogeveen.

Iets na 15.00 uur is waarschijnlijk bekend welke renner dit jaar de Ronde op zijn naam schrijft. De gehele route is te vinden op de site van de Ronde van Drenthe .

Wielertocht voor amateurs

Voor de amateurs is weer een wielertocht uitgezet met de keuze uit 60, 120 en 150 kilometer. De start hiervoor is zaterdag om 8.00 uur in mfc De Magneet. Handbikers kunnen kiezen uit tochten van 25 en 47 kilometer.

Nieuws

menu