Wie wordt de 'Klimaatburgemeester' voor Hoogeveen tijdens de Nationale Klimaatweek

Klimaatburgemeesters van vorig jaar. Foto: Nationale Klimaatweek

Al 110 Klimaatburgemeesters hebben zich aangemeld voor de Nationale Klimaatweek 2022. Voor de gemeente Hoogeveen zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat nog een ‘Klimaatburgemeester’. Een Hoogevener die klimaatbewust leeft en dit ook uitdraagt.

Op 31 oktober start de tweede Nationale Klimaatweek, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. In die week (31 oktober tot en met 6 november) vraagt het ministerie, op allerlei manieren aandacht voor alles wat er in het land gebeurt aan klimaatverbeteringen in de samenleving. Vorig jaar tijdens de eerste NKW zetten maar liefst 142 Klimaatburgemeesters zich op hun eigen manier in om een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat en inspireerden zij Nederland om bewuster om te gaan met het klimaat. Voor deze editie is het ministerie nog op zoek naar een Klimaatburgemeester voor gemeente Hoogeveen.

Kom met een goed klimaatverhaal

Kandidaten voor de titel ‘Klimaatburgemeester’, zetten stappen om de CO2-uitstoot te verminderen. Dat kan door middel van een grote maatregel zijn of juist iets kleins. Bijvoorbeeld het huis isoleren of vaker te fietsen in plaats van de auto te gebruiken. Daarnaast deelt de Klimaatburgemeester zijn of haar verhaal in het eigen netwerk en organiseert in de Nationale klimaatweek een activiteit in de eigen gemeente, wijk of buurt om (wijk) bewoners in beweging te krijgen.

Opgave nu geopend

Wie zich hierin herkent kan zich opgeven via: www.nkw2022.nl, waar ook voorbeelden te vinden zijn van initiatieven van andere Klimaatburgemeesters. Na aanmelding zoeken we naar mogelijkheden om het ingebrachte klimaatverhaal via de (lokale) media te delen. Ook kan de Klimaatburgemeester in gesprek met de echte burgemeester over wat er nog moet gebeuren om in de eigen gemeente de klimaatdoelen te halen.

Ook bedrijven kunnen zich aanmelden

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat roept niet alleen burgers op mee te doen aan de Nationale Klimaatweek. Ook organisaties - zogenaamde Klimaatsupporters - in Hoogeveen en omgeving die zich inzetten voor het klimaat kunnen een bijdrage leveren, door te laten zien wat ze doen en daarmee anderen te inspireren. Van scholen tot mkb en van gemeenten tot energiebedrijven en brancheorganisaties. Hoe eerder de CO2 uitstoot verminderd kan worden hoe beter dit voor ons klimaat is. Ook Klimaatsupporters kunnen zich aanmelden via www.nkw2022.nl.

Nieuws

menu