Wie wordt Hoogevener van het Jaar? De jury is eruit en maakt op 2 januari de winnaar bekend

Jury van de verkiezing Hoogevener van het Jaar beraadslaagt samen met Robert Ottes (links) van Mediahuis Noord.

Jury van de verkiezing Hoogevener van het Jaar beraadslaagt samen met Robert Ottes (links) van Mediahuis Noord. Foto: Andre Weima

Het wordt weer spannend. Wie wordt de Hoogevener van het Jaar 2022? Het is de vraag die velen aan het eind van het jaar bezighoudt.

Traditiegetrouw hebben juryleden Dina van Linge (voorzitter), Arie Veldman, Ewout Klok en Kim Stellingwerf zich hierover gebogen. Jurylid Rudi Reinders, de opvolger van Jetze van Dam, kon niet aanwezig zijn wegens ziekte.

Via een bon in de Hoogeveensche Courant én de website van de krant konden lezers aangeven wie zij willen nomineren voor de titel. Daar is ook dit jaar veel gebruik van gemaakt.

De jury heeft de criteria goed in de gaten gehouden: de kandidaat moet op een positieve wijze de aandacht op Hoogeveen gevestigd hebben, de kandidaat moet in de gemeente Hoogeveen wonen of daar gewoond hebben, de kandidaat moet een goede reputatie hebben en de kandidaat moet net een beetje anders zijn (opvallend). De keuze is gemaakt.

De bekendmaking vindt plaats tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen op 2 januari. Dit jaar wordt het nieuwe jaar samen met Ondernemend Hoogeveen en Binnenstad Hoogeveen gevierd in De Tamboer.

36e keer

De verkiezing van Hoogevener van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door de Hoogeveensche Courant, onder aanvoering van consultant outside sales Robert Ottes van de Hoogeveensche Courant / Mediahuis Noord. Het is de 36ste keer dat de Hoogevener van het Jaar gekozen wordt. Vorig jaar ging Riekie Benjamins uit Elim met de titel aan de haal, na haar succesvolle strijd om het medicijn Kaftrio vergoed te krijgen.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie wordt ook de Jong Hoogevener van het Jaar bekendgemaakt. Vorig jaar ging die titel naar de leerlingmediatoren van basisschool De Goudvink in Hoogeveen.