Wie verdient de titel Hoogevener van het Jaar?

Het initiatief Horeca Helpt Zorg, waarvan Robertkoen en Linda Blokzijl (links) van De Schildhoeve en Roeli Mossel (rechts) van NNCZ de gezichten zijn, won de titel ' Hoogevener van het Jaar'. Op de achtergrond burgemeester Karel Loohuis en juryvoorzitter Dina van Linge. Foto: Kim Stellingwerf

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat de vraag zich weer aandient: wie komt in aanmerking voor de titel Hoogevener van het Jaar? Tot uiterlijk 17 december kan iedereen weer iemand voor deze prachtige eretitel voordragen.

Traditiegetrouw wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen de Hoogevener van het Jaar bekendgemaakt. Vorig jaar werd de winnaar in verband met de coronapandemie, waardoor de receptie niet door kon gaan, onthuld in een video. De actie Horeca Helpt Zorg, waarvan vooral Roeli Mossel van NNCZ maar ook Robertkoen en Linda Blokzijl van De Schildhoeve het gezicht waren, mocht de titel dit jaar dragen.

Criteria

Sinds 1985 wordt de Hoogevener van het Jaar gekozen. Via de Hoogeveensche Courant kunnen lezers aangeven wie zij willen nomineren voor de titel. De criteria die in de gaten moeten worden gehouden: de kandidaat moet op een positieve wijze de aandacht op Hoogeveen hebben gevestigd, de kandidaat moet in de gemeente Hoogeveen wonen of daar gewoond hebben, de kandidaat moet een goede reputatie hebben en de kandidaat moet net een beetje anders zijn. De jury bestaat evenals vorig jaar uit voorzitter Dina van Linge, Jetze Dam, Ewout Klok, Kim Stellingwerf en Arie Veldman.

Hopelijk stromen de inzendingen weer binnen. De jury heeft er altijd een flinke klus aan uit de vele nominaties een winnaar te kiezen. Eerdere winnaars waren onder anderen Vivianne Miedema, Stichting Schaaktoernooi Noordoost-Nederland, Frits Kappers, Femmy van Issum, Bert van der Haar, Stichting Muziek 2000, Hoogeveense Cascaderun, Kim Stellingwerf en Marcus Hansma.

35e keer

De verkiezing van Hoogevener van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door de Hoogeveensche Courant, onder aanvoering van Robert Ottes van de salesafdeling van NDC mediagroep. Het is de 35ste keer dat de Hoogevener van het Jaar gekozen wordt. De laatste keer ging, zoals gezegd, de actie Horeca Helpt Zorg, bedacht door Roeli Mossel en direct omarmd door onder anderen Robertkoen en Linda Blokzijl, met de titel aan de haal.

Nieuws

Meest gelezen