Wie is de veiligste truckchauffeur van Nederland? TVM houdt Nederlands Kampioenschap

Helene Hendriksen is ambassadeur van de TVM-awards.

Helene Hendriksen is ambassadeur van de TVM-awards. Foto TVM

Het NK Veiligste Chauffeur is maandag van start gegaan. Hier kunnen vrachtwagenchauffeurs zich voor inschrijven en ze kunnen meteen online aan de slag. Het NK wordt gehouden onder auspiciën van TVM Awards

Het NK begint met een onlinefase met onder andere kennisvragen. De beste 40 chauffeurs kwalificeren zich voor de halve finales op vrijdag 8 en zaterdag 9 september in Nijkerk. 16 chauffeurs plaatsen zich uiteindelijk voor de grote finale van de TVM Awards op het TT Circuit in Assen op zaterdag 30 september.

Bewustwording

De TVM Awards is de naam van een maatschappelijk initiatief ter verbetering van transport- en verkeersveiligheid van TVM verzekeringen en een selecte groep betrokken partners. De primaire doelstelling van de TVM Awards is om meer bewustwording te creëren – onder alle weggebruikers - voor veilig rijgedrag. Daarnaast willen TVM en de partners een positieve bijdrage leveren aan het vak van beroepschauffeur en aan het imago van de sector logistiek en transport.

De TVM Awards bestaan naast het NK Veiligste Chauffeur uit de TVM Award Ridder, MVO, Innovatie, Prestatie in de sector, Veilig transport en Duurzaamheid. Deze prijzen worden, net als het NK Veiligste Chauffeur, tijdens de finaledag op 30 september uitgereikt.

Finaledag

Hélène Hendriks is al vanaf het begin als ambassadrice aan de TVM Awards verbonden. Ze presenteert de finaledag en reikt alle prijzen uit. De winnaar van het NK Veiligste Chauffeur wint naast de sportieve eer vanzelfsprekend de TVM Award. De gehele top 16 wint daarnaast een bezoek aan de Volvo-fabriek, het Volvo Trucks-democentrum en het Volvo Museum in het Zweedse Göteborg.

Voor meer informatie kijk op www.tvmawards.nl .