Wie biedt Braziliaanse Manoela of Italiaanse Alida een gezellig thuis in Hoogeveen?

Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken.

Jaarlijks komen vele jongeren naar Nederland om hun 'High School Holland'-droom waar te maken. Foto: Travel Active

Tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld maken vanaf eind augustus hun droom waar. Tijdens een periode van drie tot tien maanden worden de studenten ondergedompeld in de Nederlandse cultuur. De scholieren wonen deze periode bij gastgezinnen en gaan naar de middelbare school. Meerdere studenten zoeken nog een gastgezin.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier maar ook voor het gastgezin. Door bij elkaar in te wonen leren de scholieren en het gastgezin elkaars cultuur beter kennen. Nederland blijkt steeds populairder te worden als ‘high school’ bestemming. Nederland wordt gezien als een veilig en gastvrij land. Het High School Holland programma groeit, voor een aantal studenten die eind augustus naar ons land komen is het bedrijf Travel Active nog op zoek naar een enthousiast gastgezin dat deze studenten een warm thuis kan bieden voor drie, vijf of tien maanden.

Wie zijn de scholieren?

De scholieren komen van over de hele wereld. Manoela, één van de studenten, uit Brazilië zoekt nog een gastgezin. Manoela heeft een passie voor dansen en kookt graag samen met haar familie. Ook Alida uit Italië zoekt nog een verblijfadres. Zij is pas begonnen met atletiek en wil later meer van de wereld te weten komen door rond te reizen. Naast deze twee studenten zoeken nog meer scholieren een gastgezin in Nederland.

Ervaringen

Menig gastgezin ging het avontuur al aan. De 17-jarige Filippo uit Italië woonde vorig jaar tijdelijk bij een gastgezin in Geesbrug. Ook de Italiaanse Elisabetta woonde in de buurt: IJhorst. Zij ging op het Roelof van Echten College naar 4 vwo. Het werd een onvergetelijke ervaring voor haar en haar gastgezin.