Wethouder opent nieuwe locatie Kledingbank Hoogeveen: 'Ik ben deze betrokken inwoners dankbaar voor hun inzet'

Kledingbank Hoogeveen. Foto: André Weima

Kledingbank Hoogeveen is verhuisd van de Fabrieksweg naar de De Vos van Steenwijklaan 1. De kledinguitgifte voor Oekraïners die tot voor kort op dit adres zat is op 1 januari gestopt. Vandaag gaat de nieuwe locatie open.

Die wordt verricht door wethouder Jeroen Westendorp. „Ik vind het fijn dat de Kledingbank een nieuwe locatie heeft gevonden, daarom ben ik er graag bij. Ik ben deze betrokken inwoners dankbaar voor hun inzet voor de mensen die het hard nodig hebben”, zegt hij. Secretaris Johan Veenstra van de Kledingbank is blij met het nieuwe onderkomen: „Het is op zich groot genoeg, alleen de winkel is wel kleiner dan wat we hadden, maar het is beter dan dat we moeten stoppen.” Stichting Kledingbank Hoogeveen luidde in september de noodklok omdat het dakloos dreigde te worden. De nieuwe locatie zit op slechts honderd meter van de oude plek. De ruimte kan een jaar door de Kledingbank worden gebruikt.

Herbruikbare kleding

De Kledingbank geeft herbruikbare kleding en schoenen aan mensen die het hard nodig hebben, maar het zelf niet (meer) kunnen betalen. Mensen kunnen hiervoor in aanmerking komen door zich aan te melden bij een door de Kledingbank erkende hulpverlenende instantie. De stichting werkt met een netwerk van hulpverleners. Deze organisaties en instanties leggen contact tussen de cliënten en de Kledingbank. Mensen kunnen dus niet rechtstreeks zonder doorverwijzing bij de Kledingbank terecht.

De Kledingbank wordt gerund door vrijwilligers. Omdat het steeds drukker wordt bij de Kledingbank worden nieuwe vrijwilligers gezocht. Mensen kunnen de Kledingbank ook steunen door een donatie te doen of kleding en schoenen in te brengen.

Een donatie doen kan door een bedrag over te maken op bankrekening NL16 RBRB 0827 9007 59 t.n.v. Kledingbank Drenthe. Kleding inbrengen kan via twee kledingcontainers in Hoogeveen. Alle ingebrachte, bruikbare kleding en schoenen worden op maat en kledingsoort gesorteerd en uiteindelijk in de winkel gehangen. De containers staan op de Korenstraat 43 achter het Korenhuis en op het grasveldje aan de De Vos van Steenwijklaan .

Meer informatie op: www.kledingbankdrenthe.nl

Nieuws

menu