Wethouder Werner ten Kate geeft startschot voor achtste Weideblikwandeltocht

De start van de Weideblikwandeltocht in 2019. Foto: André Weima

Na een onderbreking van twee jaar vanwege de coronacrisis organiseert Wijkvereniging De Weide in Hoogeveen voor de achtste keer in het voorjaar een wandeltocht om vooral de eigen inwoners te laten zien hoe mooi de omgeving in en om Hoogeveen is. Een tweede argument is om de mensen in beweging te krijgen. De tocht vindt plaats op zaterdag 19 maart.

Jaarlijks komen er 400 tot 600 wandelaars naar Hoogeveen om te genieten van de wandeltocht die elk jaar andere routes bevat. Bijzonder is dat veel wandelaars van buiten Hoogeveen en de provincie komen. De wandeling wordt zelfs als voorbereiding op de Nijmeegse vierdaagse gebruikt. „Gezien de vele positieve reacties en het hoge aantal deelnemers kan de tocht beschouwd worden als een van de visitekaartjes van zowel Hoogeveen als de provincie Drenthe”, stelt Hein Akerboom, voorzitter van Wijkvereniging De Weide.

Dit is dan ook waarom wethouder Werner ten Kate, die onder meer sport in zijn portefeuille heeft, is gevraagd de opening te verzorgen. Hij heeft toegezegd om op 19 maart om 08.00 uur in wijkgebouw De Weideblik het startschot te geven voor de 20 en 30 kilometertocht.

Verschillende afstanden en starttijden

De wandeltocht heeft de volgende afstanden en starttijden: 20 en 30 kilometer met als starttijd tussen 8.00 en 10.00 uur, 15 kilometer met als starttijd tussen 8.30 en 12.00 uur, 10 kilometer met als starttijd tussen 8.30 en 13.00 uur en 5 kilometer met als starttijd tussen 9.00 en 13.00 uur. De start en finish zijn bij wijkgebouw De Weideblik aan de De Ploeger 10 in Hoogeveen.

De wandeling is opgenomen in het wandelprogramma van de KWBN (Koninklijke Wandel Bond Nederland). De 10- en 15-kilometerroute lopen via Fluitenberg en de 20- en 30-kilometerroute lopen via Alteveer en Zuidwolde. Tijdens de wandeltocht worden op een aantal plekken versnaperingen uitgedeeld.

De lange afstanden worden veelal gelopen door wandelaars die al in training zijn voor de Nijmeegse vierdaagse. Inmiddels is er op veler verzoek ook een Herfstweidebliktocht in het wandelprogramma opgenomen, die dit jaar op zaterdag 10 september wordt gehouden.

Voor meer informatie zie www.wijkverenigingdeweide.nl

Nieuws

menu