Westerkim viert nieuwbouw met grote openingsweek: meerdere open dagen, symposium en rondetafelgesprek

Ria is sinds januari bestuurder van De Westerkim en verheugt zich op de feestweek ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Westerkim.

Ria is sinds januari bestuurder van De Westerkim en verheugt zich op de feestweek ter gelegenheid van de opening van de nieuwe Westerkim. Foto André Weima

De afgelopen vier jaar stond woonzorgcentrum De Westerkim in het teken van een grootscheepse nieuwbouw. De opening van het vernieuwde gebouw wordt tijdens een feestweek van 7 tot en met 13 mei gevierd.

De bouw van het nieuwe woonzorgcentrum is gestart in maart 2020. Precies op het moment dat corona ook zijn intrede deed. Bouw, verhuizingen en corona trokken een grote wissel op- de medewerkers en bewoners. „Ondanks alles is de zorg gewoon doorgegaan. Een enorme prestatie. Wij zijn dan ook bijzonder trots op onze medewerkers”, aldus bestuurder Ria Knotters.

De oplevering ging in twee fasen: in juni 2021 en in juni 2022. Vervolgens zijn in het eerste half jaar van 2023 de oude gebouwen gesloopt en de parkeerplaatsen en tuinen aangelegd.

Het nieuwe pand wordt vrijdag 12 mei officieel geopend door burgemeester Loohuis. De dagen ervoor zijn er elke dag festiviteiten. Elke dag is er aandacht voor een specifieke doelgroep.

Uniek schilderij

Gestart wordt op dinsdag 9 mei met een open dag voor bewoners en hun familie, van 14.00 tot 16.00 uur. Bijzondere activiteit is dan de aanwezigheid van kunstschilder Geert Oldenbeuving, die samen met de bewoners een uniek schilderij maakt.

Een dag later, woensdag 10 mei, is er van 14.00 tot 16.00 uur een open dag voor familie van medewerkers, vrijwilligers, studenten en andere belangstellenden. Er zijn dan ook diverse extra activiteiten en muziek.

Symposium over zorgtechnologie

Voor genodigden wordt donderdag 11 mei een symposium gehouden over zorgtechnologie. Genodigden kunnen moderne apparatuur uitproberen en er is een interactieve lezing door Suzanne Verheijden van Buro Strakz.

De week wordt afgesloten op de landelijke Dag van de Zorg. Die vrijdag wordt het nieuwe pand officieel geopend door burgemeester Loohuis. Hieraan voorafgaand is er een rondetafelgesprek over veranderkracht met de burgemeester, bestuurder Ria Knotters, een cliënt en een zorgprofessional. Bij interesse in een plaats in het nieuwe woonzorgcentrum kan vrijblijvend contact worden opgenomen met de zorgadviseurs. Zij zijn bereikbaar via het algemene nummer 0528–264038.