Werkgroep 'Eén tegen eenzaamheid' zoekt nieuwe leden

Het logo van de werkgroep. Foto SWW

SWW zoekt vijf zelfstandig wonende ouderen vanaf 65 jaar die willen meedenken over het opzetten en uitvoeren van het actieprogramma ‘Eén tegen Eenzaamheid’ in de gemeente Hoogeveen. Zij weten welke vragen er leven onder leeftijdsgenoten en hebben ongetwijfeld ideeën over wat er nodig is om eenzaamheid bij ouderen te voorkomen.

De werkgroep gaat samen met de opbouwwerkers ouderen van SWW aan de slag om alle vragen en oplossingen in kaart te brengen. Ook bekijkt de werkgroep hoe iedereen kan bijdragen aan wat er nodig is op korte en lange termijn. Het gezamenlijke doel is het voorkomen én tegengaan van eenzaamheid bij ouderen.

Om eenzaamheid te voorkomen, is tijdige bewustwording van het proces van ouder worden nodig. Van betekenis zijn én actief blijven deelnemen aan de samenleving en eigen leefomgeving zijn mogelijkheden om eenzaamheid te voorkomen. Het uitgangspunt is dat ouderen zo lang mogelijk eigen regie over hun leven behouden.

Wie wil meepraten over dit onderwerp kan contact opnemen met Yvonne Kuijer of Frederike Lunenberg via 0528 278 855 of welzijnouderen@swwh.nl.

Nieuws

menu