Wegwerkzaamheden gaan na de zomervakantie van start

Geplande wegwerkzaamheden bij de kruising richting Fluitenberg. Foto: Google

Er staan diverse wegwerkzaamheden op de planning. Het verkeer moet rekening houden met wegafsluitingen en omleidingen.

Op 14 september begint aannemer NTP uit Hattem met het aanbrengen van nieuw asfalt op de Schutlandenweg vanaf de Biesbosch gekeken, tot met de aansluiting van de Eikenlaan met de Zuiderweg. De werkzaamheden duren tot 13 oktober. Voor omwonenden zijn de huizen dan beperkt bereikbaar.

De Tweelandenbrug is tijdens deze periode ook niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Om opstopping te voorkomen in de Erflanden wordt de calamiteitenverbinding tussen de Rotsvlinder en de Zilvervlek opengesteld voor verkeer. Dit betekent dat bewoners de wijk via de Noorddreef en de Zuidwoldigerweg kunnen verlaten.

Rotonde Kanaalweg - Vos van Steenwijklaan

Aannemer Hemmen gaat van 16 augustus tot 8 november aan de slag met een rotonde op de kruising Kanaalweg - Vos van Steenwijklaan. Ook komt er vanaf de kruising tot aan het WMD gebouw asfalt te liggen. De fietspaden zullen ook worden geasfalteerd.

Herinrichting Middenveldweg

De aanbesteding voor het herinrichten van de Middenveldweg is afgerond. Op 23 augustus begint het bedrijf NTP met de werkzaamheden. Als alles volgens plan verloopt zal de herinrichting rond het einde van het jaar klaar zijn. Voorbereidingen zijn nu al in volle gang zodat er 23 augustus meteen gestart kan worden.

Op de Middenveldweg komen drie nieuwe rotondes. De gemeente kan deze herinrichting veroorloven omdat het Rijk 75 procent van de kosten gaat betalen. Deze kosten worden uitgekeerd in subsidies. De huidige stoplichten zijn sterk verouderd. Bij de op- en afritten van de A28 bij Hoogeveen-Noord/Fluitenberg komen twee rotondes. Deze rotondes gaan ervoor zorgen dat verkeer gemakkelijker richting het centrum kunnen komen. Op de kruising met de Stroom komt een ‘turbo-rotonde’. Deze heeft extra banen, waardoor het recht doorgaande verkeer veel sneller kan doorstromen dan op een gewone rotonde.

App rondom werkzaamheden

De gemeente Hoogeveen heeft een speciale app ontwikkeld die weggebruikers een actuele situatie geven over de werkzaamheden rond de Middenveldweg. Ook biedt de app alternatieve routes om zo vertraging te voorkomen.

Nieuws

menu