Vandalen hebben weer vernielingen aangericht bij Juliana van Stolbergschool in Hoogeveen: 'De maat is vol. Het is klaar'

Beelden honderden beveiligingscamera's in te zien

Beelden honderden beveiligingscamera's in te zien ANP

De Juliana van Stolbergschool aan de Klaas de Raadstraat in Hoogeveen is er helemaal klaar mee: de vernielingen op en rond het schoolplein. De school is al langere tijd doelwit van vandalen, maar nu ook het ‘Bankje van Ben’ de overleden conciërge van de school en de hufterproof’ camera’s vernield zijn is de schooldirecteur echt boos. ‘Dit was letterlijk de druppel.’

Vooral de beschadiging van het herdenkingsbankje hakt erin, zo blijkt uit een Facebookpost van de school. „Het bankje van Ben, ons bankje op het schoolplein waar het gedenkplaatje op zit van onze overleden conciërge. Niet lang geleden is het plaatje geplaatst. Het eerste hoekje is er al afgeslagen. Hoe durf je! Wij proberen elke dag ons uiterste best te doen om onze leerlingen iets te leren. Iets bij te brengen. Ook normen en waarden. Normen en waarden die bij deze afschuwelijke vandalen ver te zoeken is.”

Onverwoestbare camera’s toch vernield

Ook de camera’s die door een professioneel bedrijf zijn opgehangen om juist zulke zaken te voorkomen en die het predicaat onverwoestbaar hebben zijn moedwillig gesloopt. Ondanks extra surveillances van boa’s, de wijkagent en oplettendheid van omwonenden.

Dankbaar voor extra ogen

De school is blij met als deze extra ogen. „We weten dat onze buren rondom school ook opletten. We krijgen regelmatig een belletje of een appje dat er ‘iets’ gaande is op het plein. Daar zijn we dankbaar voor. Blijf dat alstublieft doen.”

De politie doet onderzoek naar de vernielingen en de school vraagt de daders zich te melden.