Weekend vol muziek bij café De Lijst: Jurrasic Park vrijdag tijdens Nacht van Hoogeveen en blues van Mouldy-T op zondag

Mouldy-T.

Mouldy-T. Foto: Eigen foto

Café De Lijst heeft een weekend vol muziek voor de boeg. Vrijdag treedt Jurrasic Park op tijdens de Nacht van Hoogeveen en blues klinkt zondag in De Lijst met een optreden van Mouldy-T.

Jurassic Park

De geschiedenis van deze hardrockfossielen begint in de vroege jaren 70 als vier jonge gezonde boerenjongens geïnspireerd door bands als Black Sabbath, Montrose en Led Zeppelin besluiten een band onder de naam ‘Frankenstein’ op te richten. Vanaf het eerste begin hebben ze het imago van ‘ bad boys ’, omdat ze letterlijk Nederland onveilig maken met hun spectaculaire, keiharde rockshows. Om maar te zwijgen over de buiten proportionele hoeveelheid licht- en geluidsapparatuur die door hun fanatieke crew uit een forse truck werd geladen. Het was duidelijk: Frankenstein was ‘ serious business ’. Het optreden samen met Motörhead op het popfestival in Lochem in 1980, dat op tv werd uitgezonden, was het absolute hoogtepunt voor de band en betekende ook nationale bekendheid.

20 jaar na het uiteenvallen van de band werden ze gevraagd om nog éénmaal op te treden op een lokaal festival. Dit werd een succes en het smaakte naar meer. Jurassic Park was geboren.

Een show van Jurassic Park is een spektakel van 100 procent puur massieve hard rock ‘n’ roll. Ze spelen nog altijd de Frankenstein-klassiekers uit de 70’er jaren, aangevuld met splinternieuwe Jurassic-songs en ‘ old school ’ hardrockcovers van onder andere Black Sabbath, Montrose en meer.

Mouldy-T

Mouldy-T speelt rauwe, swingende blues geïnspireerd door de stadsblues van de jaren ’50. De band speelt nummers van onder andere Little Walter, Sonny Boy Williamson II, Howlin’ Wolf et cetera, waarbij een moderne, maar authentieke sound wordt nagestreefd en de nummers naar eigen hand worden gekneed. Mouldy-T swingt met een mix van vlottende blues afgewisseld met rauwere stampers en slow blues. De zang, meeslepend spel, bluesharp afgewisseld met scheurende gitaarsolo’s zorgen ervoor dat Mouldy-T garant staat voor een energieke bluesshow.

Mouldy-T bestaat uit Hans Baltus (zang en mondharmonica), Jacco Schilder (bluesharp en zang), Ton Dittmar (gitaar), Eric ten Klooster (bas) en Michel Janse (drums). Hans Baltus was onlangs nog te bewonderen in the Voice senior waarin hij de finale haalde.

Vrijdag begint de band tegen 19.30 uur te spelen en zondag zal de muziek tegen 17.00 uur beginnen.

Wel is de doorgang van beide avonden afhankelijk van de maatregelen die dinsdag bekend zijn geworden.