Waterrat Giorgio (17) uit Italië zoekt Hoogeveens gastgezin

Welk Hoogeveens gezin waagt de sprong in het diepe met de 17-jarige Giorgio uit Italië? Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Giorgio uit Italië die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in Hoogeveen.

Giorgio doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active.

Giorgio doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Foto: Eigen foto

Voor Giorgio zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Uitwisseling naar Nederland

Giorgio doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Wie is Giorgio?

De 17-jarige Giorgio uit Italië is een vriendelijke, humoristische en behulpzame jongen. Hij heeft een passie voor motorrijden en sport. Een paar uur per week is hij te vinden in het zwembad en hij deed aan roeien, waterpolo en tennis. De leergierige jongen is gemotiveerd om Nederlands te leren en onze cultuur te ontdekken. „Ik kijk ernaar uit om in een compleet andere omgeving te wonen en nog zelfstandiger te worden. Ook wil ik, naast het leren van de Nederlandse cultuur, anderen ook kennis laten maken met mijn eigen cultuur!” De Italiaanse Giorgio beter leren kennen? Dat kan hier .