Wat kies jij?

Geralda Vrieling. Mediahuis Noord

Het nieuws staat al tijden bol van alle verschillende partijen die graag een plek willen in de Provinciale staten en het waterschap. En het zijn niet twee partijen, het zijn er niet vier….het zijn er veel! Zoveel smaken zoveel keus? Maakt de hoeveelheid smaken de keuze makkelijk?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet eenvoudig vind om een keuze te maken in ons politieke landschap. Ik zou het zo fijn vinden als er een partij zou zijn die helemaal bij mijn gedachtegoed past, maar dat is niet het geval. Hoe is het voor u en jou? Is het eenvoudig om een keuze te maken?

Ik merk dat we het met elkaar heel goed weten hoe een regering zou moeten functioneren of in dit geval provinciale staten. En dan is het meestal ook nog zo dat we het niet of helemaal niet eens zijn met de politiek (of met elkaar). Gelukkig is het zo dat er verschil mag zijn en dat we deze vrijheid in ons land hebben. Ik vraag me alleen steeds vaker af of we dat ook van en voor elkaar vinden. Mogen we inderdaad verschillen van mening en gedachtegoed? Of moet ik de ander overtuigen van mijn standpunt?

‘Ikweethetbeterclub’

We zijn natuurlijk op zoek naar gelijkgestemden, dat is fijn. Maar ik wil er voor waken dat ik een ‘ikweethetbeterclub’ vorm met gelijkgestemden. Een club die alle wijsheid in pacht heeft. Volgens mij bestaat dat namelijk niet. Er is altijd wel iets waar ik niet achter sta. En ik denk dat dat voor meerdere mensen geldt. Daarom is het voor mij belangrijk dat ik weet dat er geen enkele overheid is, die niet is aangesteld door God. Dat kun je in de bijbel vinden in de Romeinen 13 brief. Al denk ik soms: heeft God het wel goed bedacht? Zitten de juiste mensen op de juiste plekken? Tegelijkertijd hoeven we ook geen struisvogelpolitiek te bedrijven en dat we helemaal niets van ons laten horen als we het ergens niet meer eens zijn.

Ik denk dat het dan belangrijk is om te bidden voor de leiders van het land, voor een goed bestuur en dat ze de juiste beslissingen nemen. Op het moment dat u dit leest is er al heel veel meer bekend over de uitslagen: laten we niet met modder gaan gooien, maar laten we bidden voor de juiste leiders op de juiste plekken. Bidt u mee?


Nieuws

menu