Wat is het beste buurtinitiatief van 2021? Sfeerverlichting in Noordscheschut dingt mee naar deze titel

De nieuwe feestverlichting in Noordscheschut. Foto: Paula Benjamins

Het reeds uitgevoerde plan van de Werkgroep Kunst & Cultuur Noordscheschut om nieuwe feestverlichting/kerstverlichting in het hart van Noordscheschut te realiseren, is een van de projecten die meedingen naar de titel Beste Buurtinitiatief 2021 van Kern met Pit. Het is tevens de enige inzending voor Kern met Pit uit de gemeente Hoogeveen.

In november heeft de werkgroep met vrijwilligers alle armaturen opgehangen op het dorpsplein en het Zwarte Dijkje tot aan de sluis. De reacties van de dorpsbewoners zijn enthousiast. De werkgroep kreeg al heel wat foto’s met bedankjes toegestuurd van de ‘Schutters’ die tijdens een wandeling genoten van de feestverlichting. ,,‘Een licht puntje in donkere dagen’, schreef iemand. Nou daar doen wij het voor”, laat de werkgroep weten. De feestverlichting blijft tot eind januari hangen.

Droom realiseren

Al meer dan 40 jaar daagt Kern met Pit mensen in heel Nederland uit om hun droom voor hun buurt binnen een jaar te realiseren. Van het opzetten van een buurtmoestuin tot het aanleggen van een speeltuin en het restaureren van een molen tot bouwen van een klusschuur voor de buurt en het organiseren van een dorpstoneelstuk: als het de directe omgeving maar een impuls geeft.

Bijna 100 deelnemers van Kern met Pit 2021 hebben, zelfs tijdens dit wederom vreemde coronajaar, hard gewerkt om hun droom te realiseren. Stemmen op het project dat volgens jou het beste buurtinitiatief is van 2021 kan tot 17 januari via www.kernmetpit.nl . Voor de winnaar staat een trofee klaar eveneens 1500 euro.

De internetstemmen en de beoordeling van een vakjury bepalen beide voor 50 procent wie de trofeewinnaar wordt. Tijdens de Kern met Pit Dag op 22 januari 2022 worden de favorieten van elke provincie gekroond tot trofeewinnaar. Sommige provincies organiseren hiervoor een online bijeenkomst, anderen maken met alle projecten een afspraak om persoonlijk langs te gaan.

Gouden Pit

De trofeewinnaars gaan door naar de landelijke finale van Kern met Pit tijdens het We doen het Samen! Festival op 25 juni 2022. Daar maken zij kans op de Gouden Pit van 3000 euro.

Sinds de start van Kern met Pit, ruim 40 jaar geleden, zijn er duizenden lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM foundation, wat zorgt voor een enorme boost. Zo zijn er al heel veel dromen voor de buurt waargemaakt.

Nieuws

menu