Wat heeft de dood van Jihad Jafo uit Enschede te maken met een supermarkt in Hoogeveen? Politie sluit pand in winkelcentrum de Weide

Een supermarkt in winkelcentrum De Weide is in oktober 2022 op last van de politie tijdelijk gesloten. Dat heeft te maken met een groot onderzoek naar de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede.

Een supermarkt in winkelcentrum De Weide is in oktober 2022 op last van de politie tijdelijk gesloten. Dat heeft te maken met een groot onderzoek naar de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede. Foto André Weima

Een supermarkt in winkelcentrum de Weide in Hoogeveen is tot en met zaterdag dicht wegens een groot onderzoek naar de gewelddadige dood van Jihad Jafo uit Enschede. Ook een woning in Hoogeveen wordt doorzocht.

Het pand is op last van de politie gesloten. Achter het pand staan containers van de Forensische Opsporingsdienst. Aan de voorzijde van het pand houden bewakers mensen op afstand. Waar de politie precies naar zoekt, is niet duidelijk.

Vermoeden van drugtransport

De Enschedese Jihad Jafo werd sinds 6 december 2021 vermist. Zijn lichaam werd, gewikkeld in plastic, afgelopen mei teruggevonden in het kanaal Almelo-De Haandrik bij Bruchterveld in Overijssel.

De man is door een misdrijf om het leven gebracht. De politie vermoedt dat hij betrokken was bij de organisatie van een drugstransport. Dat leverde hem mogelijk problemen op.

Opsporing Verzocht

De supermarkt in Hoogeveen is tenminste tot zaterdag gesloten. De eigenaar verleent volgens de politie alle medewerking aan het onderzoek. Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 11 oktober aandacht aan de dood van Jihad Jafo.