Wat hebben de wethouders van het zakencollege nog op hun to-do-lijstje staan?

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart. Mediahuis Noord

Gemeentebelangen praat vrijdagmiddag in haar Facebook live-uitzending met wethouders Jan Zwiers en Derk Reneman over hun functie als ‘zakelijk wethouder’.

Grote vraag is natuurlijk wat het voordeel van een zakelijk college is ten opzichte van geleverde wethouders door de politieke partijen. Wat hebben zij de afgelopen twee jaar kunnen bereiken en wat hebben ze nog op hun to-do lijst staan.

De hele week is er al een stelling op Facebook hoe de inwoners van gemeente Hoogeveen denken over een zakelijk college.

Daarna wordt gesproken met Hoogeveense ondernemer Simon Benjamins van SiBen Installatietechniek en Aron Sieders en Geert-Jan Walda, derde en vijfde op de lijst van GB over duurzaamheid, energietransitie en ondernemerschap. Het geheel wordt omlijst door muzikale clips van eigen bodem.

Bert Wolleswinkel en John Benjamins zijn verantwoordelijk voor de techniek. De presentatie is in handen van Ina Doorten.

Het programma is live te bekijken en beluisteren op de Facebookpagina van GB en blijft daarna online. Voor het programma aan, maar ook tijdens het programma kunnen vragen worden gesteld die zo mogelijk direct tijdens de uitzending behandeld worden. Vragen die later gesteld worden, worden uiteraard ook beantwoord. Vrijdag 18 februari van 16.00 tot 17.00 uur wordt het programma uitgezonden vanuit De Lekkernij.

Nieuws

menu