Wasstraat De Wasbeer voor vijfde keer dupe van eiergooien, eigenaar heeft beelden van de daders

Gebroken eieren. Foto: Pixabay

Wasstraat De Wasbeer is vanmorgen vroeg opnieuw de dupe geworden van eiergooiende jongeren. Eigenaar Dave Santing is er helemaal klaar mee.

Rond 5.00 uur vanmorgen is de wasstraat op bedrijventerrein Buitenvaart opnieuw bekogeld met eieren. Een groepje jongeren heeft eieren uit de eierautomaat bij de wasstraat gehaald en is hiermee op elkaar gaan gooien. Dat is te zien op beelden die met de bewakingscamera van de wasstraat zijn gemaakt.

Tijdens dit eiergevecht zijn er ook verschillende eieren op het gebouw en het terrein van De Wasbeer gekomen. „Als die eieren er langer dan een halve dag opzitten, dan krijg je dat er niet meer af. Ik hoop dat dit niet nog een keer gebeurt, want wij zijn het goed zat”, vertelt de Wasbeer.

Beelden online en aangifte

„Wanneer zij zich niet voor 16.00 uur melden dan zet ik de beelden op Facebook en wordt er aangifte gedaan bij de politie.”

De laatste keer, medio juni, dreigde de ondernemer hier ook mee. Toen hebben de daders zich dezelfde dag nog gemeld.

Volgens de ondernemer is niet alleen zijn bedrijf de dupe van dit vandalisme. „Niet alleen bij de wasstraat worden deze eiergevechten gehouden, op andere plekken waar een eierautomaat in de gemeente staat gebeurt dit ook.”

Nieuws

menu