Wandelexpositie Sprekend Leven is drukbezocht

Mevrouw Lunenborg te gast bij BLOOM bodyfashion. Foto: Alet Drent

Een foto van mevrouw Lunenborg was een aantal weken te bewonderen in de etalage van BLOOM Bodyfashion aan de Hoofdstraat in Hoogeveen. Het was een van de portretten in het kader van de wandelexpositie Sprekend Leven, aansluitend bij het boek met de gelijknamige titel dat vorig jaar is gepresenteerd.

,,Het was een erg leuke expositie. En Sprekend Leven doet z’n naam eer aan”, vertelt Alet Drent, eigenaar van BLOOM. Bijzonder is dat de onderneemster mevrouw Lunenborg heeft uitgenodigd om naar haar winkel te komen. ,,Wij hebben haar afgelopen zaterdagochtend bij ons uitgenodigd en haar verhaal persoonlijk aangehoord, uiteraard met een kop koffie met wat lekkers erbij. Dat was bijzonder. En natuurlijk mocht ze wat van ons uitzoeken in de winkel.”

Prijsvraag

Het vorig jaar bij de NNCZ verschenen boek Sprekend Leven bestaat uit interviews die schrijver Pieter Mulderij had met mensen die voor hun naasten en directe omgeving van waarde zijn en veel betekenen. Een hele generatie levens gebundeld in een boek. De interviews gaan gepaard met foto’s gemaakt door André Weima. Omdat zowel de verhalen als de foto’s veel indruk hebben gemaakt, werd naast het boek ook een expositie ingericht, waarbij in heel wat etalages in het centrum van Hoogeveen een portret te bewonderen was.

Aan de wandelexpositie was ook een prijsvraag verbonden. Bij elk portret kon een letter gevonden worden en alle letters tezamen vormden de slogan ‘Sprekend Leven is een prachtig boek dat je pakt!’. De wandelexpositie is druk bezocht en vele inzendingen zijn binnengekomen bij de NNCZ. Inmiddels zijn de prijswinnaars bekend. Zij hebben allen persoonlijk bericht ontvangen. Alle deelnemende winkeliers hebben hiervoor prijzen ter beschikking gesteld.

Nieuws

menu