Negende editie Weideblikwandeltocht rond Hoogeveen komt eraan. Met speciale 'korte' route voor ouders en kinderen

De start van de Weideblikwandeltocht in 2019. Foto: André Weima

De negende editie van de Weidebliktocht wordt zaterdag 18 maart gehouden. Deze wandeltocht is georganiseerd door Wijkvereniging De Weide en was oorspronkelijk bedoeld om de inwoners van Hoogeveen en omgeving te laten zien hoe mooi de omgeving in hun buurt is.

De organisatie heeft routes uitgezet van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer. De pauzehaltes zijn dit jaar bij De Molenhoeve en het Bovenveen. De 5 kilometerroute is speciaal voor ouders met kinderen en gaat door de wijk en door het natuurgebied de Oude Kene. Het startsignaal voor de twee langste afstanden wordt om 8.00 uur gegeven. Starten voor deze afstanden kan tot 10.00 uur. Deelnemers aan de 15 kilometer kunnen starten tussen 8.30 en 12.00 uur, voor de 10 kilometer tussen 8.30 en 13.00 uur en voor de kleinste afstand tussen 9.00 en 13.00 uur.

Herfstweidebliktocht

De start en finish is bij wijkgebouw De Weideblik aan de Ploeger 10. Inmiddels is er op veler verzoek ook een Herfstweidebliktocht in het wandelprogramma opgenomen die dit jaar op zaterdag 10 september wordt gehouden.

Voor meer informatie zie www.wijkverenigingdeweide.nl .

Nieuws

menu