Wandelaar voor duurzaamheid krijgt taart van de week

Dik Zantingh wandelt voor bewustwording. André Weima

Hoogeveen De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is deze week in ontvangst genomen door Dik Zanting. De 59-jarige Hoogevener wandelt met een reden. Stap voor stap zet hij zich in om meer bewustzijn te kweken voor de wereld om ons heen.

Duurzaamheidsgoeroe

Hij loopt elke dag ongeveer net zoveel kilometers als ‘duurzaamheidsgoeroe’ Henry Mentink, die lopend onderweg is naar het Unesco-hoofdkantoor in Parijs. Met een kruiwagen vol aarde; ook Zantingh stuurde een theelepel aarde uit eigen tuin. Mentink biedt op 5 juni zijn kruiwagen aan om de aarde op de Werelderfgoedlijst te laten plaatsen.

Bewustwording

Het doel van Dik Zantingh is minder hoog gegrepen, zegt hij zelf. Hij wandelt allerlei routes in de omgeving. ’s Ochtend met de hond, ’s middags alleen en ’s avonds met de hardlooptraining. En als iemand een keer mee wil lopen en daardoor wat bewuster wordt, vindt hij het het al geslaagd. Deze maand staan er ook nog speciale routes op de planning. Zoals die van zaterdag 14 mei. „Dan bezoeken we tijdens de wandeling de biologische voorjaarsmarkt aan De Pieperij in Veeningen. Meelopen met Dik Zantingh? Neem dan contact op via 06-51910034.


Nieuws

menu