Wandelaar ernstig gewond bij ongeval Hoogeveen. Verdachte zegt dat niet hij maar zijn vriend achter het stuur zat. Rechtbank noemt dat ongeloofwaardig

Een 31-jarige man uit Hoogeveen is veroordeeld voor een aanrijding, waarbij een wandelaar ernstig gewond raakte. De verdachte beweerde dat niet hij, maar zijn vriend achter het stuur zat.

De rechtbank in Assen.

De rechtbank in Assen. Foto: DVHN

De rechtbank acht die verklaring niet geloofwaardig. Volgens de rechtbank is de man in Hoogeveen de macht over het stuur verloren. Hij kwam op het fietspad terecht en raakte een wandelaar. ,,Uit onderzoek is gebleken dat hij 75 kilometer per uur reed terwijl daar maximaal 50 mag worden gereden.”

Kwalijk dat de verdachte zich niet om slachtoffer heeft bekommerd

De Hoogevener heeft bovendien geen rijbewijs. En is na het ongeval direct weggerend. Zijn vriend, die als bijrijder in de auto zat, bleef wel staan en belde 112. Later verklaarde de verdachte dat zijn vriend had gereden. Die ontkende dat. Op basis van getuigenverklaringen vindt de rechtbank bewezen dat de 31-jarige verdachte de bestuurder was.

Het slachtoffer brak zijn knieschijf en kuitbeen. De rechtbank neemt het de verdachte zeer kwalijk dat hij zich niet om de man heeft bekommerd. De Hoogevener is veroordeeld tot 150 uur werkstraf, 1 jaar rijontzegging en twee weken cel voorwaardelijk.