Walnotenboom geplant als 'ereboom' ter afsluiting van Droom van IVN Hoogeveen. 'Het sluitstuk, maar vooral een nieuw begin van het eind'

Ze droomde groot, maar haar droom kwam uit: 55.697 bomen, struiken en bloemen erbij in de gemeente Hoogeveen, gelijk aan het aantal inwoners. Grietje Loof is apetrots. Enkele maanden voor de gestelde einddatum, het voorjaar van 2022, is het doel zelfs al bereikt. Dat werd donderdagochtend gevierd met een ‘ereboom’, symbolisch de allerlaatste in het kader van de ‘Droom’, die werd geplant pal voor het IVN-Struunhuus in het Steenbergerpark. „Het sluitstuk, maar vooral een nieuw begin van het eind”, omschrijft de Hoogeveense. „Want ja, natuurlijk ga ik door!”

Grietje Loof plant een walnotenboom bij het IVN-Struunhuus in het Steenbergerpark.

Grietje Loof plant een walnotenboom bij het IVN-Struunhuus in het Steenbergerpark. Foto: André Weima

Ademwolkjes zijn zichtbaar. Het is koud, het ijzelt, maar twee mannen spitten onverstoorbaar door. Een walnotenboom ligt naast hen op de grond, te wachten op zijn nieuwe stek. Grietje Loof kijkt er met een stralende lach naar en helpt niet veel later eigenhandig de boom in de grond te zetten. Nog een schep aarde erbij en klaar. Ja, ze is blij.