Waarom is die 'gouden' flitspaal in Hollandscheveld verdwenen? Horror-flitspaal flitste in 2022 2.267 keer

De flitspaal is sinds november weg. Foto: Google Maps

De beruchte flitspaal aan de Riegshoogtendijk ter hoogte van woonzorgcentrum De Beatrix is verwijderd. De flitspaal stond lange tijd in de top drie van flitspalen met de meeste snelheidsboetes in Drenthe.

Het Openbaar Ministerie gaat in samenwerking met de wegbeheerder en de politie over de plaatsing van flitspalen. Vaak worden flitspalen op risicovolle locaties, een weg met veel ongevallen of een weg met veel snelheidsovertredingen geplaatst. Het verkeer op de Riegshoogtendijk is sinds de aanleg van de nieuwe rondweg sterk verminderd. Dit kan duiden op de recente verwijdering van de paal.

Er staan in de gemeente Hoogeveen meerdere flitspalen die regelmatig snelheidsduivels een boete opleveren. De flitspaal aan de Riegshoogtendijk was in 2022 nog goed voor 2267 boetes. Dat is een aanzienlijke daling ten opzichte van voorgaande jaren. In 2020 flitste de paal alleen al in de eerste vier maanden 1822 automobilisten. Of de flitspaal nu met de komst van de rondweg ook wordt verplaatst is nog niet bekend.

Nieuws

menu