WVS de Peddelaars doneert kleding aan Gambia

De eerste setjes kleding zijn met enthousiasme gepast en zullen in Gambia gedragen worden. Foto: WSV de eddelaars

De leden van Wielersportvereniging de Peddelaars in Hoogeveen dragen sinds enige tijd een nieuw tenue met daarop de namen van de nieuwe sponsoren. Met steun van producent en leverancier kon oude wielerkleding ingeleverd worden in ruil voor korting op het nieuwe tenue. De oude tenues worden geschonken aan fietsers in Gambia.

Vertrouwenspersoon van de vereniging, Henk Jonker, heeft al jaren intensieve contacten in Gambia en bezoekt dit West-Afrikaans land vrij regelmatig. Bij zijn laatste bezoek heeft hij contact kunnen leggen met Momodou Bah, de president van de Gambia Cycling Association. Hij heeft daarbij een paar setjes kleding gegeven om te laten zien welke tenues beschikbaar zijn. De kleding werd met enthousiasme ontvangen en de heer Bah zorgt voor verdere distributie.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat kleding van de Peddelaars naar Gambia gaat. Ongeveer 15 jaar geleden is ook een hoeveelheid kleding naar Gambia gegaan. Ook is er al eens eerder kleding van de Hoogeveense brandweer geschonken. Huidige voorzitter, Aloys van Duuren, van WSV de Peddelaars is blij met het doel van de kleding. ,,Het is kleding die hier vaak ongebruikt in een kast ligt en als daar dan collega-wielrenners in Afrika mee geholpen kunnen worden, is dat geweldig. Dat dit een land is waar onze vertrouwenspersoon ook regelmatig komt, maakt dit helemaal mooi. Ik ben ervan overtuigd dat de kleding goed besteed is.”

Afgelopen weken is de totale hoeveelheid kleding, verpakt in acht dozen, overgedragen voor transport naar Gambia. In de dozen zijn ook onderdelen en gereedschappen verpakt om de wielersport in Gambia te ondersteunen.

Nieuws

menu