Vroege sluiting basisscholen is een puzzel

Vakbonden willen ruimhartig verlof voor werkende ouders ANP

Het was even snel schakelen voor de basisscholen: ineens werden ze geconfronteerd met een langere kerstvakantie, opgelegd door de regering. De scholen sluiten een week eerder, waardoor de vakantie een week langer duurt. Ook ontstaat voor veel ouders een ‘opvang-puzzel’, die in veel gevallen niet een, twee, drie opgelost is.

Want de kinderen naar opa en/of oma? Dat is niet de bedoeling liet coronaminister Hugo de Jonge nog weten. Het is een hele puzzel velen.

Dat laat ook vader Jefta van Bekkum weten op Facebook. „Dat gaat leuk worden. Ik werk in de zorg en mijn vrouw in het hoger onderwijs. Die gaan wel gewoon door.” Gelukkig is er wel noodopvang voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met een cruciaal beroep.

De gedachte achter de schoolsluiting was dat de kinderen vlak voor kerst niet meer op school besmet zouden kunnen raken en bij het kerstbezoek hun grootouders zouden aansteken. Met een dag of 10 tussen de laatste schooldag en Kerstmis zou dat werken. Helemaal goed doordacht lijkt dat dus niet. Maar niet alle ouders vinden het lastig. Mike van Puffelen is er luchtig over: „Niks aan te doen. Maar laat het nou maar lekker sneeuwen. Kunnen de kinderen lekker buiten spelen.”

Nieuws

menu