Vrijwilligerscollege geeft workshop over gastvrijheid en hospitality

Vrijwilligers zijn onmisbaar bij verschillende sectoren. Foto: Goedele Monnens

VrijwilligersHoogeveen geven op 25 mei een workshop, speciaal voor de vrijwilligers werkzaam voor Woonzorgcentrum Westerkim, Treant Zorg-groep en NNZC, over gastvrijheid en hospitality.

De workshop wordt gegeven door Hennie Jager, horeca coördinator bij De Tamboer. Zij kent de ins en outs van gastvrijheid en hospitality, of dit nu voor gasten, klanten, medewerkers of bewoners is. Gastvrijheid is echt contact maken, dat is iets wat hoort bij het werk van vele vrijwilligers in de zorg. Groet met een glimlach, maak oogcontact en neem de tijd voor de bewoners. Het lijkt misschien een open deur, maar waar het voor de één natuurlijk komt, kan het de ander wat meer moeite kosten. Toch betekent persoonlijk contact en aandacht voor de ander een wereld van verschil.

Hospitality is de Engelse vertaling van gastvrijheid. Eigenlijk is hospitality veel meer dan een warm onthaal en een goede service. Het is een manier van denken en doen waarbij je met service als extra dimensie een gast of bewoner het juiste ‘gevoel’ geeft en zich welkom laat voelen. Hospitality medewerkers maar ook zorgvrijwilligers zetten zich op alle fronten in om de beleving van de gast of bewoner positief te beïnvloeden. Een hospitality medewerker heeft veel contact met mensen, zorgt voor een goede sfeer en is een actieve en gastvrije duizendpoot.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 25 mei a.s. tussen 12.30-14.30 uur bij Ziekenhuis Bethesda, Dr. G.H. Amshoffweg 1 te Hoogeveen. Aanmelden voor deelname graag voor 16 mei, kan via mail naar vc@vrijwilligershoogeveen.nl of telefonisch via 0528 278 855 (receptie SWW).

Nieuws

menu