Vrijwilligerscollege Hoogeveen houdt bijeenkomst. Eerste hulp bij psychische aandoeningen

Een bijeenkomst over psychische aandoeningen.

Een bijeenkomst over psychische aandoeningen. Foto: Pixabay

Het Vrijwilligerscollege organiseert een bijeenkomst over psychische en/of psychiatrische aandoeningen speciaal voor vrijwilligers en mantelzorgers.

Het vrijwilligersveld wordt veelvuldig benut om aan mensen met een psychische kwetsbaarheid een plekje te bieden. Kennis van psychische en/of psychiatrische aandoeningen en adviezen in de omgang met kwetsbaren kunnen bijdragen in een prettige en succesvolle samenwerking. Ruth Overweg en Giulia Mencke werken als ervaringsdeskundigen bij GGZ Drenthe. Zij weten als geen ander wat het is om psychische aandoeningen te hebben en hoe de interactie met de maatschappij kan verlopen. Op verzoek kunnen de dames dieper ingaan op psychotische en/of trauma gerelateerde klachten of klachten die voortkomen uit verslavingsproblematiek. Er is veel kennis aanwezig, denk ook aan manie en depressie, angststoornissen, zelfbeschadiging en eetstoornissen.

Deelnemers met specifieke wensen worden nadrukkelijk gevraagd om deze bij aanmelding kenbaar te maken. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden kan tot 28 oktober via de website www.vrijwilligershoogeveen.nl/colleges, telefonisch via 0528-278855 (receptie SWW) of via vc@vrijwilligershoogeveen.nl.