Vrijwilligers van Broodnodig mogen smullen van Taart van de Week

Taart voor vrijwilligers Broodnodig. Foto: Andre Weima Fotografie

De Taart van de Week is van Bakkerij Mulder is deze week in ontvangst genomen door de werkgroep Broodnodig. Zij zijn al jaren actief in Oekraïne en zorgen nu voor hulptransporten.

„Hulp is harder nodig dan ooit”, zeggen de vrijwilligers van de werkgroep Broodnodig. Binnenkort vertrekt er weer een hulptransport naar Oekraïne. Ook wordt op dit moment de jaarlijkse paasbrood- en banketactie gehouden. De paasbroden en het banket zijn afkomstig van bakkerij Mulder. Bestellen kan tot 11 april om 18.00 uur. Bestellijsten liggen in het Herman Bavinckhuis (maandag tot 12.00 uur) en het voorportaal van de Hoofdstraatkerk.

Novovolynsk

De hulpgoederen en de opbrengst van de broodverkoop zijn bestemd voor de Dobre Destiny kerk in Novovolynsk, een stad met zo’n vijftigduizend inwoners vlakbij de Poolse grens in tot nu toe relatief veilig gebied. De geloofsgemeenschap beheert een bakkerij, een vrouwenhuis, een kindertehuis en verslaafdenopvang. De banden met het door oorlog geteisterde Oost-Europese land dateren al vanaf 2003.

De inzameling voor het aanstaande transport gebeurt in een loods aan de Griendtsveenweg. Bouwhuis en Ligtenberg vertellen dat er in verband met de oorlog nu meer hulp nu meer nodig is dan ooit. „De kerk vangt honderden vluchtelingen op die zorg nodig hebben en in het dagelijks onderhoud moeten worden voorzien. Er moeten zo’n driehonderd monden gevoed worden. Met het transport gaat ook een noodaggregaat mee voor de bakkerij, zodat er in elk geval gewerkt kan worden als de stroom uitvalt. De plaatselijke bevolking vindt het heel bijzonder dat er vrijwilligers uit Nederland komen.’’

Goederen voor het hulptransport

Inleveren van goederen voor het hulptransport kan aan de Griendtsveenweg 10 op woensdag van 13.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 09.00 tot 12.00 uur.

Welkom zijn onder meer: lakens, kussens, dekens, handdoeken, washandjes, wasmachines, wasdrogers, elektrische ovens, grote pannen, borden, bestek, zonnebloemolie, olijfolie, conservenblikken met soep, vlees of groenten, producten in poedervorm, elektrische ovens zonnebloemolie, olijfolie, rijst, boekweit, meel, koffie, thee, zeep, tandpasta, douchegel, haarshampoo, wasmiddelen, tandenborstels, haarborstels, schoolspullen, schriften, tekenpapier, kleurpotloden, stiften, springtouw, ballen, klei, gekleurd papier, klein speelgoed (geen knuffels), sportartikelen, buitenschommel.

Nieuws

menu