Vrijwilligers uit AZC houden ludieke actie voor kletscontacten in het centrum van Hoogeveen

Nader, Jamal, Rian, Majid en Haydar (de laatste twee niet op de foto) hielden donderdag een ludieke kerstactie op de Hoofdstraat. Op afstand, alleen voor de foto moesten ze even dichter  bij elkaar staan.

Nader, Jamal, Rian, Majid en Haydar (de laatste twee niet op de foto) hielden donderdag een ludieke kerstactie op de Hoofdstraat. Op afstand, alleen voor de foto moesten ze even dichter bij elkaar staan. Foto: Mariëlle Vogelzang

Hoe leer je het beste de Nederlandse taal? Nou door hem te spreken! Maar hoe vind je nu mensen die het ook leuk vinden om te kletsen? Nou bijvoorbeeld door het iedereen op een ludieke wijze te vragen.


Zo kwam het dat enkele vrijwilligers uit het azc gisteren op pad gingen om op veilige afstand, met een kerstmuts aan een lange stok, kaarsjes en flyers uit te delen.

Normaal doen zij via Aan de slag vrijwilligerswerk, maar dat ligt stil door corona. Op deze manier waren zij toch bezig en brachten ze letterlijk een lichtje in donkere tijden naar de bewoners van Hoogeveen.

Op de flyer die ze uitdeelden wordt verwezen naar de site van www.vrijwilligershoogeveen.nl waar Hoogeveners kunnen zien wie er op zoek is naar iemand om mee te kletsen.