Vrijwilligers gezocht voor buurtcompostproject

Het wormenhotel in aanbouw. Foto: Henry Koster

In het Zuiderpark in Hoogeveen wordt momenteel een buurtcompostproject opgestart. Dit op initiatief van Henry Koster, die het plan heeft opgevat om een wormenhotel te bouwen.

Vrijwilligers werken hard om het Zuiderpark te laten groeien en bloeien. Tal van bloemen en bomen doen het geheel inmiddels enorm opfleuren. Een goede voedingsbodem voor zowel de groei als het behoud van deze flora en fauna is echter wel van belang.

Henry Koster droeg daarom als buurtbewoner het idee aan om een heus wormenhotel te bouwen. De compostbak met levende ‘werknemers’ is in staat om van meerdere huishoudens het GFT-afval om te zetten in rijke compost. „Voor het onderhoud van het project, waar momenteel nog fysiek aan wordt gebouwd, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die de natuur een warm hart toe dragen’’, vertelt Koster.

Buurtbewoners die willen deelnemen aan het project, zijn van harte welkom om onder andere hun GFT-afval in het hotel te deponeren en op de dagen van oogst ook wat van het ‘zwarte goud’ mee naar huis te nemen en dit vervolgens in eigen tuin te verwerken. Naast een belangrijke natuurlijke functie is volgens Koster een sociale en educatieve toevoeging in het park het uitgangspunt. Er zijn informatiefolders gemaakt, maar ook op social media is er een speciale pagina gerealiseerd waarop de ontwikkelingen zijn te volgen.

Voor informatie en/of aanmelden kan men kijken op de Facebookpagina Wormenhotel Hoogeveen – Zuid of bellen met 06-19632089.

Nieuws

menu