Vrijwilligers en bestuur dorpshuis De Alke ontvangen taart van de week

Het jubilerend bestuur van De Alke in Alteveer. Foto André Weima

De taart van de week van Bakkerij Mulder gaat deze week naar de vrijwilligers en het bestuur van dorpshuis De Alke in Alteveer. Het dorpshuis bestond in 2020 50 jaar maar kan dit heugelijke feit pas komende zaterdag groots vieren.

Om het jubileum goed te vieren is het thema van de avond ‘Back to Gizzard’, terug naar de oude tijd. „Direct na de opening van het dorpshuis, in 1970, is de jeugdsoos meteen ingericht. Deze soos kreeg toen de naam Gizzard”, vertelt Henk Bakker. De bar in de jeugdsoos draagt dezelfde naam. „Jarenlang was de Gizzard een begrip in het uitgaansleven van Alteveer en de omliggende dorpen. Ook was er één keer per maand een optreden van een bekende band zoals BZN”, lacht Bakker.

Door de pandemie kon het bestuur niet eerder het jubileum organiseren. Om het voor iedereen aantrekkelijk te maken om langs te komen, heeft het bestuur er een reünie aangekoppeld. „Wij hopen dat bezoekers van nu, maar ook van vroeger, langskomen om gezellig bij te praten. Ook de oud-medewerkers en vrijwilligers zien we graag terug. Er staat van alles op de planning komende zaterdag.”

Het jubileum wordt vanaf 21.00 uur gevierd in het dorpshuis aan de Jan Haarstraat 12 in Alteveer.

Nieuws

menu