Vrijwilligers d'Olde Bieb in Hoogeveen houden inzamelingsactie voor Oekraïne

Goederen zijn welkom woensdag in d'Olde Bieb. Foto: André Weima

Vrijwilligers van d’Olde Bieb in winkelcentrum De Wielewaal houden woensdag 9 maart van 10.00 tot 16.00 uur een inzamelingsactie voor Oekraïne. De oproep wordt gedaan om slaapzakken, dekbedden, dekens, handschoenen, mutsen, winterjassen en wintertruien beschikbaar te stellen.

De actie is een initiatief van Sjoerdje de Vries en Jenny Schonewille en met stoom en kokend water tot stand gekomen. Beiden zijn nauw betrokken bij de koffieochtenden die elke woensdag in d’Olde Bieb worden gehouden. ,,Woensdag kwamen we op dit idee en direct hebben ons plan voorgelegd aan de groep, want je moet hiermee geen weken wachten. De reacties waren enthousiast. Voor de zekerheid hebben we de gemeente gebeld voor eventuele toestemming. Die toestemming bleek niet nodig, iedereen die iets op touw wil zetten, mag dat doen.”

De eerste aandacht is gericht op de inzameling. Het vervoer van de goederen naar Oekraïne moet nog worden geregeld. ,,We lazen in de Hoogeveensche Courant over de actie die is opgezet door baptistengemeente Beth-El. Mogelijk kunnen we daarbij aansluiten. Ook staat er een trailer in de Hoofdstraat waar iedereen spullen naartoe kan brengen. Dus het gaat vast goed komen”, zegt Sjoerdje de Vries zelfverzekerd.

In de hoop zoveel mogelijk goederen te kunnen verzamelen, doet de Hoogeveense de oproep aan eenieder om nog eens goed op de vliering of in de kasten te kijken. ,,De mensen in Oekraïne hebben de spullen hard nodig. Maak een ander blij!”

Nieuws

menu