Vrijwilligers Toon Hermans Huis krijgen Taart van de Week

Vrijwilligers van het Toon Hermanshuis kregen de Taart van de Week. André Weima

Hoogeveen - De Taart van de Week van Bakkerij Mulder is dit keer voor de vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Drenthe.

Gisteren opende het Toon Hermans Huis Drenthe weer de deuren. „Nog lang niet met het aanbod dat we gewend zijn, maar we zijn wel erg blij dat we, natuurlijk met alle mitsen en maren die bij de coronatijd horen, weer open zijn”, zegt coördinator Joke Dijkema.

Ook het Behouden Huijs gaat vanaf 11 juni weer een keer in de week spreekuur houden in het huis, in plaats van de videocontacten van de afgelopen maanden. De coödinator laat weten: „Natuurlijk hebben we ook zorgen. Hoe krijgen we ons aanbod weer op peil? Hoe zorgen we voor voldoende financiën? Allerlei sponsorevenementen zijn afgezegd, eventuele nieuwe sponsoren en donateurs zijn huiverig in deze tijd. Hoewel we met alleen maar vrijwilligers werken, moet de huur natuurlijk wel gewoon betaald worden. Ook nu.” Wie het Toon Hermans Huis Drenthe wil helpen, vindt meer informatie op de website of kan mailen naar info@thhd.nl

Groot gemis

Het idee om de Taart van de Week aan te bieden aan de vrijwilligers, kwam van een van de gasten van het Toon Hermans Huis Drenthe. Zij schreef: ‘In coronatijd viel ineens alles stil, zo ook het Toon Hermans Huis Drenthe..... voor kankerpatiënten en hun naasten een groot gemis. Wat fijn dat er achter de schermen hard is gewerkt en de tijd nuttig is besteed door nu de opknapbeurt te geven die al een tijdje in de planning stond. En wat fijn dat vanaf 2 juni de vrijwilligers weer klaarstaan voor hun doelgroep, niet alleen via mail of telefoon maar ‘live’. Het wordt een pittige tijd voor het THHD omdat allerlei evenementen zijn afgelast er ook minder sponsorgelden voorhanden zijn. Terwijl dit zo’n belangrijke plek is in de samenleving. Bij het THHD kun je elkaar ontmoeten en tot steun zijn. Ik als kankerpatiënt ben dan ook heel blij dat we er weer terechtkunnen. Ik wil het leven vieren!”

En zo kreeg de ‘heropenning’ gisteren met de Taart van de Week een extra feestelijk tintje. Dijkema zegt blij verrast te zijn door deze woorden én de taart. Dankbaar reageert ze: ,,Dank jullie wel!”

Nieuws

menu