Vrienden Tamboer scoren met nieuw Hoogeveens festival

No Name treedt op tijdens het Vriendenfestival 2021.

No Name treedt op tijdens het Vriendenfestival 2021. Foto: Vrienden van de Tamboer

Een nieuw festival na een barre culturele coronatijd. Het bleek dit weekend in Hoogeveen een groot succes. De Vrienden van De Tamboer – zeg maar gewoon de Vrienden – vierden met dit Vriendenfestival hun 35-jarig bestaan en Hoogeveen vierde het massaal mee. Het feestje was al snel uitverkocht.

Wethouder Janita Tabak opende het feest en feliciteerde de Vrienden uitbundig. Ze prees de club voor hun inzet voor de cultuur in Hoogeveen. „Als je alles optelt dan hebben jullie in de afgelopen jaren vele tonnen aan euro’s in cultuur gestoken”, zei ze. Maar natuurlijk kwam lang niet iedereen om de Vrienden te feliciteren. Belangrijker waren de optredende bands No Name en Balance en zangeres Erikah Karst. Allemaal met Hoogeveense roots en allemaal blij dat ze na anderhalf jaar weer op het podium mochten staan in hun ‘huistheater’ de Tamboer.


Optreden in coronatijd is aanpassen. Zo konden er maar 180 mensen naar binnen in de mooie tuin van De Tamboer en moest iedereen in de grote zaal blijven zitten, maar wat was het een feest. Zitten wil niet zeggen stilzitten en maar 180 is een zaal vol als iedereen enthousiast is.

Het geslaagde Vriendenfestival dat gepresenteerd werd door de Hoogeveense Karin Mulder (bekend van RTV Drenthe) smaakt naar meer volgens publiek en artiesten. De Vrienden overwegen dan ook er een vast jaarlijks festival van te maken tijdens de opening van het culturele seizoen.