Vreemde Vogels houden burendag in Wolfsbos

Foto: Pixabay

Vier organisaties in Wolfsbos werken al jaren samen om te kijken hoe er verbinding gemaakt kan worden in de wijk. Buurtcollectief Wolfsbos d’Olde Bieb, NNCZ Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos, de Oosterkerk en de Odd Fellows vormen samen werkgroep “de Vreemde Vogel”.

Er is ondersteuning vanuit Stichting Welzijnswerk (SWW). De Vreemde Vogel organiseert laagdrempelige activiteiten met en voor de buurtbewoners. Ook tijdens Burendag komende zaterdag.

Activiteiten op meerdere plekken

Zo is er een presentatie over Wolfsbos en een fotoquiz in d’Olde Bieb, kunnen kinderen op het plein voor het Odd Fellowhuis een stoeptekening maken, er zijn twee clowns en men kan binnen een potje sjoelen. Bij het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos zijn er, naast een gezellige ontmoeting, mensen uitgenodigd om samen in gesprek te gaan over hoe ‘nieuw samenleven’ vorm krijgt wanneer inwoners met een hulpvraag zelfstandig in de wijk of het dorp wonen. Dit doen ze middels een leuk interactief spel.

In alle gebouwen kunnen bezoekers terecht voor een praatje, een kop koffie/thee of limonade met iets lekkers. Kinderen kunnen met een kaartje een ijsje halen bij cafetaria de Wielewaal. Om 12.45 uur wordt in het Jannes van der Sleedenhuis Wolfsbos de uitslag bekendgemaakt van de mooiste stoeptekening, de winnaar van de fotoquiz en het bekertjes raden. Er zijn leuke prijzen te winnen. Bij slecht weer zal het programma worden aangepast. De locaties zijn herkenbaar aan de vlag met de ‘vreemde vogel’.

Thema-avonden

Op 27 september, 11 en 25 oktober houdt De Vreemde Vogel in d’Olde Bieb drie thema-avonden met als uitgangspunt een verhaal. De bedoeling is om naar aanleiding van het verhaal als buurtbewoners met elkaar in gesprek te gaan over wat ons zoal bezighoudt. Aanmelden kan via bcwolfsbos@gmail.com. De activiteit is van 17.00 tot 19.00 uur en begint met een broodje en soep. Aan deze activiteit zijn geen kosten verbonden. Ook bewoners uit de wijken Krakeel en Zuid zijn welkom.

Nieuws

menu