Vrachtwagens, bier en barbecue bij Truckstar 2.0 in Nieuweroord

Gekkigheid tijdens Truckstar 2.0 in Nieuweroord.

Gekkigheid tijdens Truckstar 2.0 in Nieuweroord. Foto: Persbureau Meter

Normaal gesproken zou het TT Circuit in Assen dit weekend uitpuilen van vrachtwagenchauffeurs met hun gepimpte en gepoetste vrachtwagens. Maar voor het tweede jaar op rij gaat het grootste vrachtwagenevenement van Nederland, het Truckstar Festival, niet door om de welbekende coronamaatregelen.

Net als vorig jaar heeft een hechte truckersvriendengroep op het terrein van hun werkgever, Van der Weide in Nieuweroord, zich verzameld om het feestje toch te vieren.

Ook dit jaar was er veel aandacht besteed aan hun bolides en alles zag er weer spik en span uit toen de vrienden het terrein op kwamen rijden. Naast kijken en bekeken worden, waren in Nieuweroord veel aspecten gelijk aan die van de grote ‘broer’ in Assen. Van bier en barbecue tot en met de vreemdste spellen.

Maar natuurlijk was het ook tijd om een nachtje door te halen en bij te kletsen om de volgende morgen wakker te worden in de eigen vrachtwagen en te starten met een ontbijtje. Uiteraard hopen de truckers volgend jaar weer gewoon op het TT Circuit in Assen hun truckersfeestje te mogen vieren.