Vooruitblik op Prent Dorpentoernooi: Berry Zandink, trainer vv Noordscheschut

Trainer Benny Zandink trainde vroeger ook de junioren. Foto: Archief Mediahuis Noord

Berry Zandink is trainer van vv Noordscheschut. Hij komt van oorsprong uit Zwolle en heeft daar vroeger bij WVF gespeeld. Voor zijn studie ging Zandink naar Heerenveen waar hij speelde bij Heerenveense Boys, Read Swart en ONS Sneek.

Op 23-jarige leeftijd moest Zandink stoppen met voetballen vanwege knieproblemen. „Aankomend seizoen begin ik aan mijn 23e jaar als hoofdtrainer, waarvan de laatste achttien jaar ik team trainde in de Eerste Klasse, Hoofdklasse en Topklasse.” Regionale verenigingen waar Zandink onder andere werkzaam is geweest zijn Alcide, Hoogeveen en MSC-Amslod. Daarnaast heeft Zandink ervaring opgedaan bij FC Emmen waar hij de C- en A-junioren en de Beloften heeft getraind. „Ik ben assistent-trainer geweest bij het eerste elftal van FC Emmen in de Keukenkampioen Divisie.

Dorpsclub

Vv Noordscheschut is een echte dorpsclub waarbij saamhorigheid hoog in het vaandel staat. „Er spelen alleen jongens uit het dorp en de nabije regio. De binding met de trouwe supporters is dan ook groot.” In het veld worden de mouwen graag opgestroopt en schuwt niemand van duels. Na te hebben gestreden en alles gegeven te hebben in de wedstrijd, analyseert elk team in de kantine de wedstrijd uitvoerig en samen na.

Waarom vv Noordscheschut meedoet aan het Prent Dorpentoernooi is vanwege het regionale karakter. Een aantal oefenwedstrijden tegen tegen buurtclubs die je bij aanvang van de voorbereiding op het nieuwe seizoen aangereikt krijgt. Zandink wil en verwacht een rol van betekenis te gaan spelen in de eerste klasse.

Nieuws

menu