Voorjaarsconcert muziekvereniging Juliana de Bazuin in sporthal de Marke in Hollandscheveld

Voorjaarsconcert Juliana de Bazuin.

Voorjaarsconcert Juliana de Bazuin. Foto Muziekvereniging Juliana de Bazuin

Muziekvereniging Juliana de Bazuin houdt op zaterdag 22 april haar voorjaarsconcert. De laatste jaren werd dit concert opgevoerd in MFC De Opsteker in Nieuwlande. Dit jaar speelt de vereniging voor het eerst in sporthal de Marke in Hollandscheveld.

De organisatie heeft met deze beslissing zichzelf iets meer werk op de nek gehaald, maar de sporthal biedt qua opstelling van zowel het orkest, als de slagwerkgroep meer mogelijkheden. Tevens is er meer plaats voor het publiek. Naast praktische overwegingen is het volgens Ben de Jonge ook wel weer eens leuk om een groot concert, in eigen dorp, te houden.

Voor Klaas IJkema is het de eerste keer dat hij het orkest begeleidt als dirigent. Na het vertrek van Jan Schoonhoven werd IJkema als interim dirigent aangesteld, maar de klik met het orkest bleek al snel voldoende voor een vaste verbintenis. De afgelopen maanden heeft de vereniging, onder zijn leiding, gewerkt aan een breed repertoire.

Het voorjaarsconcert begint om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegangskaarten zijn bij de ingang van de zaal te verkrijgen.