Voor de kerst in je nieuwe huis: de bewoners van de nieuwbouw aan Adriaan Baasstraat kunnen dat

De oplevering van woningen aan de Adriaan Baasstraat.

De oplevering van woningen aan de Adriaan Baasstraat. Foto: Vera Wapstra / Banganimation

De oplevering van 33 nieuwbouwwoningen aan de Adriaan Baasstraat in Hoogeveen is dinsdag feestelijk gevierd met bewoners en omwonenden. Bewoners Corné en Mellanie verlichtten de kerstboom die voor de gelegenheid in de straat is geplaatst.

De nieuwe bewoners kunnen kerst vieren in hun nieuwe woning of de kerstvakantie gebruiken om te klussen. In de afgelopen maand zijn op verschillende momenten de sleutels uitgereikt. Windy ter Horst, manager Woningen, is trots op de woningen: ‘We zijn blij dat we weer bewoners blij kunnen maken met een energieneutrale nieuwbouwwoning. Zeker in deze tijd is dat niet alleen comfortabel, maar ook betaalbaar. De keuze om twaalf nieuwe beneden-bovenwoningen te bouwen, is met open armen ontvangen. Veel jongeren hebben gereageerd en we zijn dan ook blij dat we deze woningen aan hen kunnen verhuren zodat ook zij betaalbaar kunnen wonen in Hoogeveen. We wensen de nieuwe bewoners en omwonenden veel geluk en we hopen dat zij er met elkaar een fijne buurt van maken.’

Roosdom Tijhuis heeft de woningen gebouwd voor Woonconcept. ‘Wij zijn er trots op dat wij opnieuw voor Woonconcept energiezuinige woningen hebben mogen realiseren die goed passen in de wijk’, aldus Martin Companje, algemeen directeur van Roosdom Tijhuis.

De kerstboom maakt plaats voor esdoorns

In het vroege voorjaar worden esdoorns geplaatst tussen de stoepen en de straat. In de komende weken staat de kerstboom te stralen in de straat. De omwonenden van de nieuwe woningen zijn uitgenodigd om de oplevering te vieren met de nieuwe bewoners. Onder het genot van heerlijke poffertjes en wat drinken konden de (nieuwe) bewoners kennis met elkaar maken.