Volleybalvereniging Olhaco viert haar uitgesteld 60-jarig jubileum: Nieuwe bestuursleden Kim van Eck en Hedzer Noorderhaven voelen zich al thuis

Volleybalvereniging Olhaco bestond op 1 september 2020 zestig jaar, maar een jubileumfeest zat er wegens corona niet in. Op 3 september 2022 viert de club alsnog haar jubileum met een feestdag, waarbij als afsluiting de feestgangers teruggaan naar de roerige jaren ’60. Leden van de feestcommissie, Kim van Eck en Hedzer Noorderhaven zijn nieuwkomers in het bestuur en verheugen zich op hun eerste jubileumfeest.

Vice-voorzitter Hedzer Noorderhaven (links) en secretaris Kim van Eck bereiden de Sixtees Party van Olhaco voor, die op zaterdag 3 september plaatsvindt.

Vice-voorzitter Hedzer Noorderhaven (links) en secretaris Kim van Eck bereiden de Sixtees Party van Olhaco voor, die op zaterdag 3 september plaatsvindt. Foto: Andre Weima Fotografie

De club is blij twee jaar na het feitelijke jubileum alsnog flink uit te kunnen pakken. Er zijn activiteiten voor sponsoren, mini’s, ABC-jeugd en senioren. Het feest begint op 1 september met een whiskey proeverij voor sponsoren. Op 3 september is er ’s ochtends een Obstacle Run voor de mini’s en ’s middags voor de ABC-jeugd. ’s Avonds staat het jubileumfeest in het teken van de roerige jaren ’60, waarin het eerste herenteam tot de absolute top van Nederland behoorde en de basis legde voor de naamsbekendheid van Olhaco. Dat zaterdags de supporters in colonne met scooters, fietsen, auto’s, bussen en andere voertuigen van Hoogeveen naar Coevorden reden voor een ‘thuiswedstrijd’, spreekt nog steeds tot de verbeelding. Dat Ol (Olympia) Ha (HZVV) Co (Combinatie) in die bijzondere tijd opgericht werd en dus 62 jaar bestaat, was aanleiding voor de organisatie voor een afsluitend jubileumfeest in de sfeer van dat spraakmakende decennium te kiezen.

Nieuws

menu