Volkstuinvereniging Ons Domein uit Hoogeveen bestaat vijftig jaar. 'Als je het goed wilt doen is tuinieren steeds topsport'

Volkstuinvereniging Ons Domein werd op 15 december 1971 opgericht en is na vijftig jaar met 250 leden en 320 tuinen nog steeds springlevend. Het bestuur heeft door corona nog geen aandacht aan het jubileum kunnen besteden, maar een groot feest zal er ook niet komen. „Nee, we zullen er wel aandacht aan schenken, want we zijn er wel trots op dat onze volkstuinvereniging vijftig jaar bestaat”, zegt voorzitter Jacob Hoeksema. Hij is al een jaar waarnemend, want hij moet nog officieel door de leden worden gekozen, maar door corona kon vorig jaar geen algemene ledenvergadering plaatsvinden.

Van links naar rechts: Albert van der Haar (secretaris), Jacob Hoeksema (waarnemend voorzitter), Albert Vijge (ex-bestuurslid), Herman Benjamins, Roelof Hoveling (complexbeheerder De Weide)

Van links naar rechts: Albert van der Haar (secretaris), Jacob Hoeksema (waarnemend voorzitter), Albert Vijge (ex-bestuurslid), Herman Benjamins, Roelof Hoveling (complexbeheerder De Weide) Foto: André Weima

Het initiatief voor de oprichting van een volkstuinvereniging in Hoogeveen werd in 1971 genomen door een aantal medewerkers van Philips. Zij kregen van de gemeente een terrein aangeboden aan de Valkenlaan. Daar ligt de basis van volkstuinvereniging Ons Domein, dat vanaf dat moment uitgroeide tot een bloeiende vereniging met op haar hoogtepunt vier complexen, namelijk Toldijk, vliegveld, Krakeel en De Weide. Roelof Kleine was één van de pioniers van Ons Domein. Hij werkte bij Philips en hanteerde van de oprichting tot 1996 de voorzittershamer. Albert Smand was jarenlang secretaris. „Roelof Kleine was een sterk sociale man”, zegt de huidige secretaris Albert van der Haar, die vanaf 1973 lid is. „Hij kon erg goed met mensen omgaan.”

Nieuws

menu