Volièrevereniging Fauna Hoogeveen huldigt kampioenen. Na twee jaar eindelijk weer een vogeltentoonstelling

De kampioenen van links naar rechts: Lambert Lenten, Jan van der Sleen, Lucas Hogenkamp, Jan Vriend, jeugdlid Daniël Benning, Robertus Benning, René Kleine, Jan de Goede, Marco Linthorst en Henk Snippe. Jan Oosterhuis ontbreekt op deze foto.

De kampioenen van links naar rechts: Lambert Lenten, Jan van der Sleen, Lucas Hogenkamp, Jan Vriend, jeugdlid Daniël Benning, Robertus Benning, René Kleine, Jan de Goede, Marco Linthorst en Henk Snippe. Jan Oosterhuis ontbreekt op deze foto. André Weima Fotografie

Vogelvereniging Fauna houdt voor het eerst na twee jaar weer een vogeltentoonstelling. „Het lijkt of mensen weer opnieuw gestimuleerd zijn na de corona periode’ aldus voorzitter John Fransen. ‘Iedereen doet z’n best dit tot een succes te maken.”

Gisteravond was de opening, nadat overdag al de beoordeling van de vogels had plaatsgevonden door erkende keurmeesters. De bekroonde vogels onderscheiden zich door een rozet aan de kooi en een kampioensbeker voor de eigenaar. Maar voordat de festiviteiten begonnen werd even stilgestaan bij het overlijden van het zeer gewaarde lid Joop Strijker. Joop was jarenlang bestuurslid van fauna en altijd actief voor de vereniging en had jarenlang zitting in de tentoonstellings-commissie.

Jubilarissen

Verder werden op deze avond de jubilarissen Alfred Echten en Henk Ekkel (beiden 25 jaar lid) in het zonnetje gezet met een jubileumspeld en feestelijk bloemetje. De tentoonstelling is in het Jannes van der Sleedenhuis locatie Wolfsbos aan de Valkenlaan, in Hoogeveen. De show is te bezoeken van vrijdag 10.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 uur. De bewoners van het Jannes kunnen op vrijdag en zaterdag komen kijken naar de prachtige vogels en dit is voor hen een prachtige afleiding om even binnen te komen kijken in de vogelsport.

Op deze tentoonstelling laten de leden van de vereniging hun kweekresultaten zien aan het publiek en strijden ze onderling om de kampioensbeker. Er is een grote verscheidenheid aan vogels te zien zoals kanaries, Europese cultuur vogels en vele soorten parkieten van groot tot klein. De vogels worden op deze show voorzien van voer door zaadhandel Mevago uit Hollandscheveld.

Juiste koppels

Gedurende het hele jaar zijn de vogelliefhebbers bezig om de juiste koppels samen te stellen waaruit mooie jonge vogels te verwachten zijn. Vervolgens zijn ze een lange periode bezig met de voorbereiding op de tentoonstelling. Kort voor de show worden de vogels gewassen en gepoetst, de nagels bijgeknipt, de houdingen getraind en men laat de vogels geleidelijk wennen aan de tentoonstellingskooi. Gisteren werden de vogels door deskundige keurmeesters gekeurd en hieruit kwamen de volgende kampioenen naar voren. Kampioen jeugd Daniel Benning met Elegantparkiet groen met 92 punten en bondsmedaille. Kampioen Jan Vriend met een kanarie Lipochroom wit dominant 93 punten. Kampioen kleurkanarie Pigment EK Jan van der Sleen met 93 punten en Bondsmedaille met kanarie melanine satinet geel intensief. Kampioen Postuurkanarie EK Henk Snippe met kanarie Arlequim Portugais met 92 punten. Kampioen Europese Cultuurvogels EK René Kleine met Sijs bruin pop 92 punten. Kampioen Zebravinken EK Marco Linthorst met Zebravink pastel zwartborst bleekrug grijs man 91 punten. Kampioen tropen René Kleine met een Magellaansijs wildkleur met 92 punten en bondskruis. Kampioen kleur grasparkiet Lambert Lenten met kleurgrasparkiet EF Spangle geelmasker met 91 punten. Kampioen standaard Grasparkieten EK Jan de Goede met een Grasparkiet EF spangle grijsgroen 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen valkparkieten Robertus Benning met valkparkiet wildkleur man met 92 punten. Kampioen Grote parkieten EK en derby kampioen Jan Oosterhuis met halsbandparkiet pallid serie 93 punten en Bondsmedaille. Kampioen stellen Jan Vriend met postuur kanarie Duitse kuif wit 184 punten. Kampioen stammen Henk Snippe met Arlequim Portugais gladkop met 371 punten. Kampioen vijf beste EK vogels van de show Jan van der Sleen 462 punten. Algemeen kampioen OK Lucas Hogenkamp een Halsbandparkiet bleekstaart serie met 92 punten.