Vol programma bij café De Lijst tijdens Koningsnacht en -dag

Skroetbalg. Foto: Anya Nieborg

Café-eigenaar Henri Stoefzand heeft er reuze zin in. „Dit jaar is het eindelijk weer tijd voor Down with the Kingfest en Koningsdag met Balance bij café De Lijst.” Down with the Kingfest heef al aardig wat edities gehad maar ging de laatste twee keer niet door vanwege Covid.

26 april tijdens Koningsnacht spelen er drie bands bij café De Lijst tijdens het Down with the Kingfest. „Buttbugs, Skroetbalg en Bon Scotch gaan er dit jaar weer een onvergetelijke avond van maken”, daar is Stoefzand van overtuigd.

Buttbugs is een band uit Hollandscheveld die in 2005 begonnen is met repeteren. Folkpunkrock is hun genre met als basis de bands Flogging Molly en Dropkick Murphys. Het motto van de band is plezier maken en dat vooral met het publiek.

Sander van Skroetbalg verteld tijdens één van de ‘lockdownbierdrinksessies’ in De Lijst aan eigenaar Stoefzand dat hij een punkrockband in dialect wilde beginnen. Nummers met vooral onderwerpen als bierdrinken, auto´s en onnozele praot. Dat leek Henri wel wat. „Samen met Rutger, Boris en later ook Roberto heeft Skroetbalg zichzelf al aardig op de kaart weten te zetten met als klap op de vuurpijl een voorprogramma van de legendarische punkband de Heideroosjes. Ook hebben ze al veel festivals en clubshows gehad en is hun agenda dit jaar ook al zeer goed gevuld.”

De derde band tijdens Koningsnacht is Bon Scotch. „Deze band geldt als dé AC/DC-tributeband van dit moment, die het oudere werk uit de tijd van zanger Bon Scott op een tribute-waardige manier vertolkt. Onder leiding van een charismatische leadzanger evenals de in schooluniform geklede gitarist zorgt deze energieke band voor de ultieme AC/DC-beleving. Met een show waarin alle klassiekers zoals onder andere Highway To Hell, Whole Lotta Rosie, TNT, en Let There Be Rock van het Bon Scott-tijdperk voorbij komen. En met een sound die werkelijk ongelofelijk dicht bij het origineel in de buurt komt, is er voor de AC/DC-liefhebber geen betere manier om je weer in de 70’s te wanen dan met Bon Scotch”. vindt de café-eigenaar.

Down with the Kingfest begint om 19.00 uur en loopt door tot middennacht de bands spelen in bovenstaande volgorde.

Koningsdag

Balance trad vroeger traditiegetrouw op bij De Lijst met Koninginnedag, en het café heeft in 2019 met Koningsdag die traditie in ere hersteld. Three of Us is de band die samen met Balance koningsdag 2022 weer fantastisch moet maken. „Het trio Three of Us is een akoestische band die eigen nummers maakt afwisselend met covers. Three of Us bestaat uit Miranda Nieman (zang), Marcel Wieringa (bas, zang) en Coos Grevelink (gitaar, zang). Marcel maakt ook onderdeel uit van de jamsessieband van De Lijst.”

Balance speelt al meer dan 30 jaar op diverse grote podia en dat doen ze zeer verdienstelijk. Stoefzand: „In de jonge jaren van De Lijst en van Balance was het een traditie dat ze op het plein voor het café speelden en die traditie proberen we sinds een paar jaar geleden weer voort te zetten. Met Remco (geluidsman) en Rob (gitarist) zijn tegenwoordig ook zeker geen onbekenden in het café aangezien ze zich daar maandelijks ook bezig houden met de jamsessie.”

Koningsdag begint het programma om 16.00 uur en loopt door tot 22.00 uur.

Kinderen en kip

Voor de kinderen is er deze dag een springkussen aanwezig. Beide dagen komt Gerard van Dolly´s kip specials hun gerechten verkopen. Beide dagen worden mede mogelijk gemaakt door sponsoren bouwbedrijf J. Koster BV en Van de Bunt projecten.

Nieuws

menu