Voetbalplezier in Activum: VV Noordscheschut wint de Hoogeveense Cup

VV Noordscheschut wint Hoogeveense Cup in Actium.

VV Noordscheschut wint Hoogeveense Cup in Actium. Foto: Hans Khoe

Twaalf voetbalteams uit de omgeving van Hoogeveen deden vrijdag 23 december mee aan de Hoogeveense Cup. Het voetbaltoernooi dat georganiseerd werd door sportcafé De Twee Gezusters is voor veel teams een leuke strijd om de eer maar tevens een mooie voorbereiding op het Protos Weering toernooi wat 27 december van start gaat.

In de eerste poule waren de teams aan elkaar gewaagd waarbij veel wedstrijden gelijk werden gespeeld. SV Hodo wist met een gewonnen wedstrijd en twee keer gelijk te spelen deze poule met vijf wedstrijdpunten te winnen en door te gaan naar de finale. De teams VV Hoogeveen (zondag), SV Elim en VV Hollandscheveld waren na de poulefase uitgeschakeld.

ZZVV wint tweede poule

ZZVV was in haar poule duidelijk de winnaar met drie gewonnen wedstrijden. Noordscheschut, die het toernooi slecht begon door te verliezen van ZZVV met 2-3, werd met zes punten nummer twee in de poulefase. Door de andere wedstrijden met een positief doelsaldo van acht te winnen maakte de club nog een grote kans om als beste nummer twee te eindigen en een plek in de halve finale te bemachtigen. De Weide en VV Tiendeveen volgenden in de poule met de derde en vierde plek.

Derde poule

VV Hoogeveen (zaterdag) was in de derde poule niet te verslaan en was met negen punten duidelijk de sterkste. SV Pesse maakte het nog spannend door ook met zes punten te eindigen als nummer twee. Met een doelsaldo van drie kwamen de Pessenaren net te kort om door te gaan. HZVV werd derde en VV Zuidwolde was hekkensluiter in deze poule.

Halve finale

VV Hoogeveen (zaterdag) die als beste uit de poulefase kwam speelde tegen Noordscheschut in het Stadion de halve finale.

In de Ring was het ZZVV tegen SV Hodo. Beide wedstrijden gingen gelijk op en werd er fanatiek met toch sportief gespeeld.

In het Stadion nam Noordscheschut de leiding met 1-0 maar VV Hoogeveen zette veel druk. Met nog een gevaarlijk schot leek het bijna gelijk te worden maar deze belande op de lat.

In de tweede zaal kwamen beide teams niet tot scoren en moest de stand bepaald worden door penalty’s. SV Hodo miste twee penalty’s waardoor ZZVV gelijk de leiding nam. Hierdoor kon ZZVV de wedstrijd bepalen en behaalde ze de finale.

Finale ZZVV - Noordscheschut

In de finale stonden ZZVV en Noordscheschut tegen over elkaar. ZZVV, dat goed weerstand bood en leuk spel speelde, kon toch niet voorkomen dat Noordscheschut scoorde. De wisselbokaal, een waardebon van Bols Teamwear en natuurlijk de eer ging naar VV Noordscheschut.

De organisatie kijkt met tevredenheid terug op het sportieve evenement dat zo’n duizend bezoekers telde en heeft al toegezegd dat dit voetbaltoernooi ook komend jaar weer op het programma staat.