Vitalys: kliniek tegen overgewicht opent nieuwe vestiging in Hoogeveen

Vitalys' pand in Hoogeveen. Foto Google Maps

Vitalys opent 1 januari een nieuwe kliniek tegen overgewicht in Hoogeveen. Het bedrijf is marktleider in de strijd tegen overgewicht in Nederland en heeft al een vestiging in Velp.

„We zijn er als chirurgen van Vitalys heel trots op dat we per jaar ongeveer 1.500 mensen opereren en hun leven teruggeven door een maagverkleinende ingreep’, vertelt Wouter Vening, bariatrisch chirurg van Vitalys. Jaarlijks behandelen we nu al 400 patiënten uit de regio Hoogeveen. Zij vinden het geen probleem om een paar keer de reis naar Velp of Arnhem te maken voor hun gesprek met de chirurg en de operatie in topklinisch ziekenhuis Rijnstate. Voor ons een duidelijk signaal dat er veel vertrouwen is in onze zorg”. Vening vervolgt: „Wat wij de patiënt uit de regio Hoogeveen niet konden bieden was een begeleidingstraject naast de deur. Daar komt nu verandering in. Vanaf 1 januari kunnen mensen ook bij ons terecht voor de begeleiding naast de maagverkleinende operatie door een psycholoog, diëtist en het medisch team van Vitalys. We zijn ontzettend blij met deze stap, want we zijn van mening dat onze begeleiding en nazorg top moet zijn om de beste resultaten op lange termijn te behalen”.

Grip op het eten

Vitalys maakt in haar recent ontwikkelde begeleidingstraject gebruik van de speciaal ontwikkelde module ‘Grip op het eten’, die gebaseerd is op cognitieve gedragstherapie. Dit is een bewezen methode om gedrag op lange termijn effectief te veranderen. Het normaliseren van eetgedrag, het aanleren van zelfcontrolerende vaardigheden, dus hoe om te gaan met lastige situaties, en de verbetering van lichaamsbeeld en zelfbeeld staan in ‘Grip op het eten’ centraal. Het begeleidingstraject wordt in principe aangeboden in groepsverband.

Op 29 november en 12 januari kunnen geïnteresseerden een online informatiebijeenkomst bijwonen van Vitalys. Deze bijeenkomsten zijn speciaal voor inwoners uit de regio Hoogeveen en gaan in op de maagverkleinende operatie en het begeleidingstraject. Aanmelden voor de bijeenkomsten kan via onze website www.vitalys.nl . Aanmelden voor een maagverkleinend traject kan alleen met een verwijzing van de huisarts.

Nieuws

menu