Villa Kakelbont viert 40-jarig bestaan

Villa Kakelbont viert 40 jarig jubileum. André Weima

Openbare basisschool Villa Kakelbont bestaat 40 jaar en dat is reden voor een feest. Wethouder Mark Tuit opende maandag de festiviteiten met een korte toespraak en felicitaties. Met het oog op de toekomst is de school in 2020 verbouwd en vernieuwd. Ook het onderwijsaanbod en een eigentijdse manier van lesgeven krijgen volop de aandacht, zodat het onderwijs met de tijd meegaat en past bij dat wat de leerlingen nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen.


OBS Villa Kakelbont is één van de drie basisscholen in het centrum van Hoogeveen. De school is de laatste tijd sterk gegroeid in het aantal leerlingen. “Ouders vinden het fijn dat er op school veel persoonlijk aandacht is voor hun kind. We zijn als team namelijk samen verantwoordelijk voor alle kinderen bij ons op school. En dat gaat verder dan alleen het kennen van de namen van alle leerlingen. Naast de schoolse ontwikkeling voelen leerkrachten zich ook verantwoordelijk voor het welbevinden van de leerlingen.”, vertelt directeur Trudy Leijssenaar.

Nieuwsgierig

De school besteedt bewust veel tijd aan taal, lezen en rekenen, omdat deze vakken de basis vormen voor het leren op school. „Kinderen die deze vakken goed beheersen komen ook verder in andere vakken”, licht de schooldirecteur toe. „We zijn ervan overtuigd dat elk kind nieuwsgierig is, ontdekken wil en leren kan. Dat is voor ons het uitgangspunt, daardoor denken we vanuit mogelijkheden. Kinderen ontwikkelen zich ontdekkend en ondernemend, ze proberen en zien dan wat er gebeurt. Fouten maken is daarom ook vanzelfsprekend in het leerproces, want ook daar leer je veel van.”

„School en ouders werken samen om het kind zodanig te begeleiden dat het zich optimaal ontplooit en de eigen talenten ontwikkelt. Goed in je vel zitten, is daarbij een voorwaarde. Daarom zetten we in op het ontwikkelen van zelfvertrouwen en het creëren van een fijne sfeer op school. Onze eigen aanpak van sociaal emotionele ontwikkeling en het voorkomen van conflicten leert kinderen sociaal gedrag en inzicht in hun eigen handelen.”


Pippi Langkous

De school heeft sinds 2009 de naam Villa Kakelbont. “De verwijzing naar Pippi Langkous past nog steeds bij de manier waarop we kinderen begeleiden, want als je goed in je vel zit dan kun je denken zoals Pippi Langkous dat deed met haar wereldberoemde motto: Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. We gunnen kinderen deze manier van onderwijs krijgen, omdat het zoveel meer brengt dan wat ze op school moeten leren. Kinderen leren ook veel over zichzelf en bouwen veel zelfvertrouwen op. Ook dat is belangrijk voor een goede, gelukkige toekomst. Ouders die een school voor hun kind zoeken nodigen we dan ook van harte uit voor een rondleiding en een kennismaking, zodat ze weloverwogen een keuze voor hun kind kunnen maken.”

Nieuws

menu